Ajuntaments d'Osona desafien el Suprem i pengen la bandera LGTBI

Les façanes d'edificis públics han lluït els colors de l'arc de Sant Martí i s'han portat a terme diverses accions reivindicatives

L'Ajuntament de Vic amb la bandera LGTBI un dia de mercat
L'Ajuntament de Vic amb la bandera LGTBI un dia de mercat | Aj. de Vic
Osona.com
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:00h
La majoria d'ajuntaments d'Osona han plantat cara al Tribunal Suprem per commemorar el dia de l'Orgull LGTBI, que commemora la revolta d'Stonewall de Nova York del 1969. Les façanes dels ajuntaments han lluït els colors de l'arc de Sant Martí tot i la sentència del Suprem que prohibia col·locació de banderes no oficials i per tant obria la porta a prohibir l'exhibició del símbol LGTBI en edificis públics.

De fet, un jutjat ja ha obligat l'Ajuntament de Cadis a retirar-la, a instàncies d'una demanda presentada per l'Associació d'Advocats Cristians.

Tot i això, es van penjar banderes als ajuntaments de Vic, Manlleu, Torelló, Tona, Centelles, Prats de Lluçanès, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Miquel de Balenyà, Sant Quirze de Besora, Sant Vicenç de Torelló, etc.

A més de la penjada de banderes, també s'han portat a terme diverses accions arreu dels municipis, com pintar bancs i escales amb els colors LGTBI, il·luminar el Temple Romà o fer-se un petó reivindicatiu.