Vic tanca el trànsit al Passeig i al Portalet els dissabtes de mercat

La iniciativa accelera la creació del pulmó verd al centre de la ciutat

Un dia de mercat al passeig
Un dia de mercat al passeig | Aj. de Vic
Osona.com
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:55h
A partir d'ara la rambla del Passeig i dels Montcada (el Portalet) queden tancades al trànsit tots els dissabtes en horari de mercat. La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero, exposa que les mesures han de servir per garantir les distàncies sanitàries entre persones i parades.

D'altra banda, tal com explica l'Ajuntament, Palmero remarca que la iniciativa accelera la creació del pulmó verd al centre de Vic, al costat del riu, que convertirà en una illa de vianants les rambles del Bisbat i dels Montcada amb l'objectiu de fomentar els desplaçaments saludables i sostenibles i continuar avançant cap a una ciutat més saludable. "Tallar el Passeig perquè el mercat es pugui desenvolupar més còmodament és una de les mesures que s'ha accelerat a causa de la pandèmia i que permet continuar avançant cap a Vic, ciutat 30", recorda la regidora.

Tot i aquestes noves mesures en la circulació en horari de mercat, els busos urbans poden continuar passant per les dues vies afectades i es mantenen els recorreguts habituals. També es permet que els veïns residents a la zona accedeixin als seus domicilis com també a l'aparcament subterrani.

Canvis en la mobilitat
Durant l'horari del mercat dels dissabtes els canvis de mobilitat seran degudament senyalitzats i són els següents:
- No es podrà circular per la rambla del Passeig i del Carme.
- Només podrà circular pel Portalet el bus urbà i el veïnat de la rambla del Bisbat, dels Montcada i de la plaça Santa Elisabet per accedir als seus aparcaments.
- El veïnat de l'Eixample Morató i el centre històric podrà accedir als seus domicilis pel carrer del Bisbe Torras i Bages.
- Es podrà accedir a l'aparcament subterrani del Passeig pel carrer Bisbe Torras i Bages.
- Només es podrà accedir a l'aparcament subterrani de la plaça Major pel carrer Verdaguer.
 

Mapa de les afectacions per la iniciativa Foto: Aj. de Vic


Arxivat a