La UVic-UCC i Eumo Editorial creen el premi Ricard Torrents d'assaig

El guardó, que consistirà en una dotació econòmica i la publicació del text, tindrà caràcter anual i es convocarà a la tardor

Ricard Torrents
Ricard Torrents | UVic-UCC
Osona.com
30 de juny del 2020
La UVic-UCC i Eumo Editorial impulsaran conjuntament el premi d’assaig Ricard Torrents i Bertrana amb l’objectiu de promoure el conreu i la difusió d’aquest gènere literari en llengua catalana. El Patronat de la Fundació Universitària Balmes de dilluns passat va donar llum verda a la creació del premi, que tindrà caràcter anual i es convocarà durant els mesos de tardor.

Tal com explica la Uvic-UCC, el premi també vol ser un homenatge a Torrents (Folgueroles, 1937), que d’acord amb els impulsors del guardó ha dedicat la seva vida a dos grans projectes, l’universitari i l’editorial, “agermanats sota un mateix compromís intel·lectual per transformar el país i fer créixer la cultura en català”, explica Montse Ayats, directora d’Eumo Editorial. 

Assagista, traductor, crític literari, estudiós de Verdaguer, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, Torrents va ser l’impulsor i primer rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el fundador d’Eumo Editorial.

“Volem que aquest Premi que duu el seu nom se sumi ara a les iniciatives que ell ha liderat des de la consciència cultural i la militància cívica”, diu Ayats. El jurat estarà format per assagistes i acadèmics de renom, que s’especificaran en cadascuna de les convocatòries. El premi consistirà en una dotació econòmica i la publicació de l’assaig guanyador.