El MEV participa en un programa per millorar l'estat emocional dels sanitaris després de la Covid-19

Recuperart-19 és una iniciativa de l'Institut Català de la Salut (ICS) amb la col·laboració del Departament de Cultura

El MEV és un dels 16 centres participants en el nou programa Recuperart-19
El MEV és un dels 16 centres participants en el nou programa Recuperart-19 | MEV
Osona.com
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:50h
El Museu Episcopal de Vic (MEV) és un dels 16 centres participants en el nou programa Recuperart-19. Aquesta iniciativa de l'Institut Català de la Salut (ICS), que compta amb la col·laboració del Departament de Cultura, vol activar recursos personals per afavorir efectes positius en l'estat anímic per combatre l'ansietat, la depressió i lleus manifestacions d'estrès posttraumàtic en el col·lectiu de professionals sanitaris, després de la crisi sanitària generada per la Covid-19. Recuperart-19 se centra en l'ús dels museus com a entorns de reflexió i millora el benestar emocional.

El programa es basa en la proposta de diferents activitats que es recullen en un quadern d'artista on hi textos, pautes, consells i propostes. Aquest quadern és la guia per seguir l'activitat, que és autoguiada, i detalla instruccions i pautes per al participant. Aquesta se centra en exercicis d'atenció plena, concentració, focalització, associació cognitiva, creativitat, escriptura, dibuix i reflexió. Les propostes estan pensades per a la prevenció i gestió de possibles quadres d'ansietat, depressió o fins i tot lleus manifestacions d'estrès posttraumàtic associats a la seva activitat professional durant la crisi del nou coronavirus.

En el cas del MEV, la proposta estarà centrada en cinc obres de la col·lecció permanent: el baldaquí de Ribes i el frontal de Santa Margarida de Vilaseca (romànic), compartiment d'un retaule amb la Mare de Déu i l'Infant i àngels músic (gòtic), la caixa de núvia (renaixement) i una arqueta (mobiliari).

El programa està concebut per realitzar-se de forma individual i autònoma. Per participar-hi només cal que els professionals sanitaris s'acreditin mostrant la seva identificació professional al museu que els hi oferirà l'entrada gratuïta. La participació serà completament anònima i amb propostes a museus de totes les regions sanitàries de Catalunya.





Arxivat a