Moció de censura a Roda de Ter contra Albert Serra

Roger Corominas es convertirà en el nou alcalde pel pacte entre ERC i Junts per Roda

Un ple a Roda de Ter
Un ple a Roda de Ter | Aj. de Roda de Ter
Carles Fiter
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:22h
ERC i Junts per Roda han registrat aquest matí a l'Ajuntament una moció de censura contra l'alcalde Albert Serra (Independents per Roda). En un comunicat conjunt, els dos partits expliquen que el nou pacte "es fonamenta en la voluntat de formar govern des de la pluralitat, amb voluntat de canvi i en clau progressista" i per "garantir una majoria estable". 

A principis de maig, es va trencar el pacte entre independents i junts. Després de les municipals IpR amb 5 regidors i JxCat amb 3 van signar un acord (ERC en va aconseguir 5). No obstant això, fa gairebé dos mesos, l'alcalde va fer destituir el cap de llista de Junts per Roda Joan Moreno per "una pèrdua de confiança, deslleialtat, manca de dedicació i treball així com negligència en l’assumpció de les seves responsabilitats”. 

Pocs dies després, la regidora Marina Quintana -també de JxCat- va presentar la seva renúncia. Per tant, només es mantenia a l'equip de govern un dels tres regidors: Albert Aguilar. Des de l'executiva comarcal de JxCat va donar el vistiplau a la decisió de Serra i fixava com a únic interlocutor Aguilar

Tot i això, el govern de Serra perdia la majoria i es dibuixava un nou escenari. Es van iniciar les converses entre grups. De fet, Roger Corominas ja declarava a Osona.com que parlaria amb totes les formacions després del trencament. Sembla que les converses han prosperat entre ERC i el que queda de Junts per Roda.

Corominas, nou alcalde

Per tant, Corominas serà el nou alcalde de Roda de Ter. Pel que fa a algunes de les altres responsabilitats, Roser Montané (ERC) serà la primera tinent d’alcalde; i Joan Moreno tindrà la segona tinença d’alcaldia. Cal destacar que en el pacte anterior, Moreno assumia l'alcaldia en el darrer any de mandat, però ara, només mantindrà la regidora de Medi Ambient, així com n'assumirà de noves.

Repartiment nou cartipàs

- Alcaldia, Hisenda i Urbanisme: Roger Corominas i Berloso.
- 1r Tinent d’alcaldia, Joventut i Comunicació: Roser Montané i Tardà.
- 2n Tinent d’alcaldia, Serveis, Governació i Medi Ambient : Joan Moreno i Parés.
- 3r Tinent d’alcaldia, Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Salut: Núria Arrebola i Gómez.
- 4t Tinent d’alcaldia, Cultura i Participació Ciutadana: Roger Canadell i Rusiñol.
- Educació i Igualtat: Marina Quintana i Vergés.
- Serveis Socials i Esports: Toni Mas i Febrer
Arxivat a