L'ACVic reprèn les exposicions amb ceràmica i fotoperiodisme

Rosa Garcia exposa les seves peces contra la violència contra les dones i Pere Tordera mostra imatges de sensesostre amb textos d'Irene Solà

 El fotoperiodista Pere Tordera al costat de la seva foto de gran format, tercera entrega del cicle «Relats fotogràfics»
El fotoperiodista Pere Tordera al costat de la seva foto de gran format, tercera entrega del cicle «Relats fotogràfics» | Monmar Comunicació
Osona.com
23 de juny del 2020

L'ACVic Centre d'Arts Contemporànies ha reprès el seu programa d'exposicions després de l'aturada per la crisi de la Covid-19. D'una banda, el centre ha estrenat la mostra "Un minut de silenci", una denúncia sobre la violència contra les dones a través de la ceràmica de Rosa Garcia.

L'autora recrea l'àmbit de la llar com una presó amb copes, plats, forquilles i cadires, acompanyats per un text de la poeta Núria Armengol. Les peces tenen la forma d'òrgans humans i també d'espelmes, ja que la idea de la mort i d'homenatge a les víctimes també hi és present.

D'altra banda, també s'ha estrenat la tercera fotografia de gran format de la sèrie "Relats fotogràfics", una imatge on el fotoperiodista osonenc Pere Tordera mostra els llits on viuen i dormen un grup d'immigrants romanesos a Barcelona. L'autora del text que acompanya la imatge és Irene Solà, escriptora de Malla. "Malgrat viure al carrer hi ha molta dignitat en la manera de deixar cada dia el llit fet i l'espai net i endreçat", diu Tordera.

Ambdues exposicions es podran visitar fins al 25 de juliol. "Estem molt contents de poder estrenar per fi noves exposicions i de mica en mica reprendre totes les activitats", afirma Anton Granero, director d'ACVic.

A banda d'aquestes noves exposicions, encara es pot visitar "En el nom de la mare, en el nom de la terra", a cura d'Assumpta Bassas i que exhibeix obres de set artistes contemporànies.

Arxivat a