Vic posposa les votacions dels pressupostos participatius al setembre

La situació d'excepcionalitat pel coronavirus ha fet inviable les dates previstes pel juny

Un comerç de la plaça Major de Vic.
Un comerç de la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
Osona.com
24 de juny del 2020
Les votacions de les propostes dels pressupostos participatius de Vic, que enguany corresponen a la zona verda del Merma, queden ajornades fins al setembre. A causa de l'estat d'alarma i el confinament, les votacions de les propostes dels pressupostos participatius de Vic, que en l'edició d'aquest any corresponen a la zona verda del Merma, queden ajornades fins al setembre.

La planificació inicial que s'havia fet des de l'Ajuntament era que les votacions es poguessin fer el mes de juny; però, a causa de l'estat d'alarma i el confinament, "és totalment inviable fer les votacions en les dates previstes", expliquen en una nota.

Durant els mesos de juny i agost es redactaran els projectes que aniran a votació el proper mes de setembre (del 14 de setembre al 4 d'octubre).

La fase de propostes d'enguany ha coincidit amb l'estat d'alarma i el confinament. A la plataforma Decidim es van recollir una seixantena de propostes fetes per la ciutadania de la zona verda del Merma. Tot i que les propostes s'havien de concretar en taules presencials, la situació d'excepcionalitat ha provocat que hagi hagut de ser un equip tècnic qui les hagi hagut d'agrupar, validar i valorar. De la seixantena se n'han preseleccionat 18.