Protesta a l'Hospital de Vic contra la paga extra: «Davant la Covid tots som iguals»

El comitè d'empresa considera que és desigual, ja que hi ha col·lectius que no en surten ben parats

Protesta a l'Hospital de Vic per la paga extra per als sanitaris.
Protesta a l'Hospital de Vic per la paga extra per als sanitaris. | Adrià Costa
Osona.com
19 de juny del 2020
Actualitzat el 20 de juny a les 11:01h
Protesta aquest migdia a l'Hospital Universitari de Vic contra el repartiment de la paga extra al personal sanitari per categories. En declaracions a Osona.com, la presidenta del comitè d'empresa, Alícia Carol, explica que no estan d'acord en les categories, ja que tots els treballadors han "patit" el coronavirus, des del personal de neteja fins al metge adjunt. "Tots som iguals davant la Covid-19", reitera.

En el manifest llegit aquest divendres davant l'hospital es considera que la compensació econòmica "és sectària, classista i injusta". "Tots els sanitaris s'han entregat per igual, els aplaudiments dels ciutadans no distingien entre categories", reiteren.

Carol nomena alguns dels col·lectius més mal parats per aquest repartiment: els auxiliars, tècnics de raigs, dones de la neteja o portalliteres. "Els tècnics de raigs han estat molt exposats i han fet les mateixes plaques en dos mesos que en tot un any", apunta. També explica que els portalliteres s'han encarregat de moure molts dels èxitus per coronavirus.

D'altra banda, declara que moltes de les persones que han teletreballat "no queda ben especificat" com queda aquest repartiment, així com els treballadors que formen part d'empreses subcontractades, sobretot el personal de neteja.
 

Manifestació a la Clínica de Vic Foto: Cedida


També hi ha hagut protestes en altres centres de la comarca, com la Clínica de Vic, l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu, l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic o diversos CAP d'Osona.

El comitè d'empresa de l'Hospital de Vic, Clínica de Vic i Osona Salut Mental està a l'espera que la direcció els respongui les millores en les condicions laborals que han proposat. En funció de la resposta que obtinguin no descarten més mobilitzacions.






 
Arxivat a