Augmenta l'ajuda alimentària durant la pandèmia a Vic

Segons Càritas Arxiprestal la demanda s'ha incrementat entre un 20 i 25%

El Rebost Solidari de Vic
El Rebost Solidari de Vic | Adrià Costa
17 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:00h
La demanada d'ajuda alimentària a Vic ha augmentat durant la pandèmia del coronavirus. Així ho explicava aquest dimarts Jeroni Vinyet, president de Càritas Arxiprestal, durant la presentació del nou Rebost Solidari, que gestionen conjuntament amb Creu Roja i l'Ajuntament de Vic.

A Càritas, doncs, tal com xifrava Vinyet, la demanda ha augmentat entre un 20 i 30% tant pel que fa a Rebost Solidari com a Menjador Social. De fet, aquest darrer servei s'ha concentrat al Seminari de Vic amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic.

En aquest sentit, Vinyet destacava que durant la crisi sanitària hi ha hagut més oferta de recursos, com les beques menjador o les targetes moneder, i per tant alguns dels usuaris s'han repartit.

600 famílies al nou Rebost Solidari

El nou Rebost Solidari aposta per un model més digne i l'usuari té més autonomia per escollir els productes segons necessitats. S'havia de posar en marxa a l'abril, però l'esclat de la pandèmia va aturar-ne la reobertura. 

El servei, que s'ha posat en marxa al juny, atén unes 600 famílies. Des del seu inici, el 2013, ha atès unes 800 famílies. Segons els gestors del servei, aquest descens s'explica per la disponibilitat d'altres recursos alimentaris alternatius a la ciutat i que el comptador s'ha posat a zero. A partir d'ara els requisits per accedir també han canviat i es tenen en compte altres aspectes.


​​
​​
​​
Arxivat a