Alumnes d'Osona proposen nous projectes a Girbau

Els estudiants participen en el programa "Repte Empresa" promogut per Creacció i el CEDO

Visita d'estudiants les instal·lacions de Girbau.
Visita d'estudiants les instal·lacions de Girbau. | Creacció
Osona.com
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:59h
Nou iniciatives d'alumnes de diversos centres educatius d'Osona han participat en el projecte Repte Empresa, en el marc del programa "Empresa i Formació, creant els llaços de futur", promogut per Creacció i el Consell Empresarial d'Osona (CEDO).

Tal com explica Creacció, la iniciativa es va iniciar el juny del 2019 amb el repte llançat per l'empresa osonenca, Girbau, un dels líders mundials en la fabricació de maquinària per a bugaderia industrial. La companyia va reptar els joves a presentar solucions en el marc del lema "Imagina un servei de gestió de la roba per a joves com tu".

Creacció va treballar conjuntament amb els centres adherits al repte -l'Institut de Vic, La Salle de Manlleu i el campus professional Teknós de la UVic- un itinerari per treballar adequadament el desenvolupament del repte mitjançant la metodologia Lean Startup. Alhora, es va desenvolupar una guia d'eines relacionades amb aquesta metodologia.

El programa es va iniciar amb una visita a Girbau on se'ls va situar en l'activitat de l'empresa, el mercat i el repte plantejat. Durant el primer trimestre del 2020, els equips van desenvolupar el seu projecte per resoldre el repte en base a la guia d'eines d'emprenedoria facilitada a l'efecte i en el marc de l'assignatura "Empresa i emprenedoria". A més, han participat a diversos tallers impulsats pel servei d'emprenedoria de Creacció entorn de la creativitat, com contrastar la hipòtesi, com elaborar la proposta de valor i com comunicar. El 26 de maig, en una jornada virtual, els equips van presentar els 9 projectes davant d'un tribunal format per professionals de l'empresa, Creacció i el CEDO.

Entre les solucions proposades pels alumnes, destaquen entre d'altres, una bugaderia a domicili; la proposta de sumar el model de negoci d'una bugaderia amb el d'un gimnàs; aplicacions per al mòbil per personalitzar el rentat i per millorar la gestió del temps que requereix anar a la bugaderia; així com propostes per potenciar la sostenibilitat de les bugaderies com ara sistemes per filtrar l'aigua de la pluja i poder-la utilitzar en el rentat; i un autoservei a través de rentadores de les quals es generaria energia amb bicicletes estàtiques. El resum dels projectes s'ha recollit en el següent vídeo.