​Jordi Puntí s'estrena com a editor convidat a Univers amb «Això és plaer», de Mary Gaitskill

L'autor de Manlleu enceta la iniciativa del segell de Grup Enciclopèdia coincidint amb el seu primer aniversari

Jordi Puntí
Jordi Puntí | Josep M. Montaner
Osona.com
11 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:58h
L'escriptor Jordi Puntí ha estat el primer editor convidat que el segell de Grup Enciclopèdia Univers ha triat dins la seva iniciativa per obrir-se a “noves sensibilitats”, segons s'indica des de l'editorial. A l'autor de Manlleu se li ha encarregat que entre aquest any i el vinent triï vuit títols que el segell editarà. El primer que ha escollit ha estat Això és plaer, de Mary Gaitskill, un text “subtil i punyent” d'una veu literària compromesa amb l’art d'avantguarda, el feminisme crític i l’exploració dels límits de la sexualitat, explica la mateixa font.

Mary Gaitskill és “una de les veus més destacades d’aquesta literatura que creix des de la llavor experimental de la generació beat, i que de bon principi troba un terreny adobat en la disbauxa moral i econòmica de la societat americana als anys vuitanta del segle XX”, escriu Puntí al pròleg.

Univers defineix Això és plaer com una obra mestra “pertorbadora” que s’aproxima a les complexitats de l’assetjament sexual, la responsabilitat moral que implica i els límits de la lleialtat. L'obra ha estat traduïda al català per Mar Vidal.
Arxivat a