Vic inicia les obres del nou skatepark

La pista ubicada al Parc Xavier Roca i Viñas quedarà enllestida aquest estiu i té un cost de 102.247,84 euros

Les obres han començat
Les obres han començat | Ajuntament de Vic
Redacció
10 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:14h
Aquests dies han començat les obres per fer l’skatepark al Parc Xavier Roca i Viñas de Vic. Els treballs de construcció, a càrrec de l’empresa Roig i Fills Associats S.A. i amb un cost de 102.247,84 euros finançats per l’Ajuntament de Vic, consisteixen en enderrocar la instal·lació antiga (ubicada entre el carrer Montserrat i el carrer Prat d’en Galliners) i fer-ne una de nova, més moderna, segura i adaptada a les necessitats de les persones usuàries. Així el nou equipament ha de servir per a la pràctica de  disciplines com ara skateboarding, bmx o scooters i compta amb diferents nivells de dificultat.

Les obres tindran una durada de nou setmanes i, com a màxim, està previst que estiguin enllestides a principis d’agost.

El treball de disseny del nou skatepark ha anat a càrrec de Daw Office SLP en col·laboració amb els joves que ja en feien ús. De fet, va ser el 2016 quan a proposta d’una demanda de les persones que utilitzaven l’antiga instal·lació i d’acord amb la resta de grups polítics del consistori, l’Ajuntament va contractar els estudis previs i la redacció del projecte bàsic.

El regidor d’Esports i Fires, Titi Roca, explica que la voluntat de l’equip de govern és “oferir més espais a l’aire lliure a la ciutat on poder practicar esport i fomentar l’exercici físic entre els joves i la vida saludable”. 

Fins ara, el principal escull per tirar endavant el projecte ha estat tenir l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en tractar-se d’una zona inundable per la proximitat dels rius Gurri i Mèder. El nou skatepark quedarà delimitat pel passeig principal del parc, el riu Gurri i el carrer Prat d’en Galliners. 

Així serà el nou skateboard Foto: Ajuntament de Vic

Arxivat a