​Torelló vol evitar la proliferació del mosquit tigre

L'Ajuntament reedita una campanya informativa

Osona.com
05 de juny del 2020
L'Ajuntament de Torelló ha impulsat una nova edició de la campanya informativa sobre el mosquit tigre. Amb el lema "Evita el mosquit tigre, que no n'hi hagi depèn de tu" la iniciativa incideix en les mesures per evitar-ne la cria i proliferació i en la prevenció i cura de les picades.

Aquesta setmana s'ha iniciat una bustiada de díptics informatius i també es difondran materials audiovisuals mitjançant les xarxes socials. En el material editat també es dóna informació sobre la vespa asiàtica.

A l'estiu de 2014 es va detectar per primera vegada la presència del mosquit tigre a Torelló. Des de llavors, cada any s'ha tingut constància de l'existència d'aquest insecte al municipi i, cada vegada, de forma més generalitzada.

A diferència d'altres mosquits, el tigre no necessita gaire aigua per criar i les seves larves creixen perfectament dins petites reserves d'aigua estancada. Aquest fet fa que sigui molt difícil de controlar i que fàcilment trobi punts de cria arreu. Per això, també, els ciutadans tenen un paper important a l'hora d'evitar la proliferació del mosquit tigre.
Arxivat a