coronavirus

VÍDEO «A la deriva», la nova cançó de l'últim àlbum de Txarango

El tema arriba acompanyat d'un videoclip amb imatges del grup a l'Índia

per NacióDigital , 5 de juny de 2020 a les 12:55 |

Txarango publica aquest dijous A la deriva, el primer avançament del seu quart i darrer disc, De vent i ales, que es publicarà pròximament. La cançó arriba acompanyada d'un videoclip amb imatges del grup a l'Índia, que ja es pot veure a YouTube i a totes les plataformes digitals.La cançó parla de la voràgine que sovint és la vida i de la sensació d'anar a la deriva, però també de la sensació de refugi que Txarango troba en el grup i en la música. Així mateix, cita referents de la resistència civil com Rosa Parks, Martin Luther King i Víctor Jara, entre altres. Pel que fa al disc De vent i ales, veurà la llum el divendres 19 de juny a través del segell barceloní Halley Records.

 
El clip que acompanya el primer single és obra de Bernat Almirall, fotògraf de capçalera dels Txarango, al costat de Pau Surià, Júlia Molins i Alguer Miquel, i compta amb imatges del grup del Ripollès passejant per l’Índia el febrer de 2018, durant la gira que h¡ van fer.

Tal com va explicar Txarango ara fa dues setmanes a través de la petita peça documental De vent i ales penjada a Youtube, les noves cançons neixen d’experiències com dormir al peu del Mont Fuji, córrer sota la pluja a les muntanyes del cafè al nord de Colòmbia, de fer la ruta dels Balcans d’entrada a Europa al costat de persones a la recerca de refugi o de caminar amb cura al desert ple de mines dels camps sahrauís o acompanyats dels dioles a Caparan (Senegal).

De vent i ales sorgeix també de les seves vivències a l’Índia, com es pot escoltar i veure a A la deriva o al Brasil, on van aprendre rodejats de comunitats indígenes en resistència a valorar el temps.
​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació