La Diputació destinarà més de 783.000 euros a Osona per a la reactivació econòmica i social

Els fons busquen ajudar als ajuntaments a pagar les despeses ocasionades per l'emergència

Una terrassa a Manlleu
Una terrassa a Manlleu | Adrià Costa
Osona.com
29 de maig del 2020
La Diputació de Barcelona ha aprovat destinar 783.281,77 euros a Osona. Els fons, aprovats aquest dijous, s'emmarquen en la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província, que s'engila a 15 milions d'euros en total.

Aquesta partida se suma als 15 milions d'euros que la corporació ja destina al pagament de les despeses extraordinàries en l'àmbit de benestar social mitjançant el Programa d'Emergències. Les dues línies constitueixen una primera fase del Pla de Xoc i tenen com a objectiu donar solvència i liquiditat als governs locals.

Es tracta, per tant de 30 milions d'euros del conjunt de 100 milions previstos en el Pla de Xoc de la Diputació que, juntament amb el Pla Xarxa de Governs Locals, persegueix reactivar socialment i econòmica els municipis de la província de Barcelona.

Segons la presidenta de la Diputació, Núria Marín, aquesta nova línia d'ajuts busca oferir "solvència als ajuntaments i tranquil·litat als municipis". "És essencial que cap territori ni cap persona quedin enrere", afegeix al text.