Jornada de portes obertes en línia a la UVic

Es fan quatre sessions transversals el 29 i 30 de maig i el 5 i 6 de juny a través de la plataforma Zoom

La Universitat de Vic, deserta després de la suspensió de classe per coronavirus
La Universitat de Vic, deserta després de la suspensió de classe per coronavirus | Josep M. Montaner
Osona.com
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:32h
La UVic posa en marxa, les seves primeres jornades de portes obertes online, que tenen lloc els 29 i 30 de maig i 5 i 6 de juny. Com que l'emergència sanitària causada per la Covid-19 ha impedit que s'hagi pogut celebrar el Saló de l'Ensenyament i les jornades de portes obertes presencials, la universitat ha buscat vies alternatives. "Tots plegats hem hagut de fer un esforç d'adaptació molt important, per tal de poder fer arribar la informació a tothom qui ho necessiti", afirma Anna Fàbregas, directora de l'Àrea de Màrqueting, que coordina les jornades d'acord amb les diferents facultats i serveis de la UVic.

Les jornades estan distribuïdes, per una banda, en quatre sessions transversals, en les quals s'oferirà informació generalista d'Universitat, com ara els preus, les beques, els programes de pràctiques o aspectes com l'habitatge, els col·lectius i serveis universitaris com ara el d'esports, els programes de voluntariat o el transport.

D'altra banda, hi haurà 11 sessions especialitzades segons graus i àrees de coneixement, que combinaran una part comuna de presentació de cada facultat amb una altra part diferencial per a cadascun dels graus universitaris. Els blocs en què s'han agrupat els diferents estudis són comunicació, empresa, biociències, enginyeries, salut, mestres, psicologia i educació social, esport i medicina. També n'hi haurà una de cicles formatius de grau superior i una adreçada a estudiants francesos.

En totes aquestes sessions hi participaran professors, coordinadors de grau, orientadors acadèmics i estudiants que, moderats per un conductor de l'acte, explicaran els detalls de cada programa i respondran els dubtes de les persones interessades. Per facilitar l'accés a les jornades de les persones interessades, s'han habilitat dues franges horàries: divendres a la tarda i dissabte al matí. Les xerrades informatives tindran un format audiovisual, dinàmic i interactiu.

Les inscripcions, que ja superen les 600, s'han de fer a través de la pàgina web que s'ha creat específicament, on cal omplir un formulari indicant les àrees d'interès de l'estudiant. En aquesta web s'hi troben els horaris de les xerrades informatives, així com altres enllaços per completar la informació. A banda de les jornades de portes obertes online, qualsevol futur estudiant o persona interessada pot concertar una sessió d'atenció personalitzada.

Per altra banda, els dies 12 i 13 de juny tindrà lloc el Virtual Open Day de Màsters i Postgraus. Al llarg d'aquests dos dies s'han programat 22 sessions informatives online, una per cada programa. Les sessions comptaran amb la participació dels coordinadors i d'estudiants actuals que explicaran la seva experiència. El 20 de juny serà el torn dels graus en Nutrició Humana i Dietètica i en Teràpia Ocupacional en format semipresencial, en una sessió que es durà a terme en castellà.

Arxivat a