Neix un projecte de voluntariat a Vic per fomentar el català entre joves

"Amistats de llengua" sorgeix de l'Oficina Municipal d'Acollida, Ciutadania i Vicjove perquè els nouvinguts coneguin la llengua i comparteixin experiències

Una parella passejant per Vic
Una parella passejant per Vic | Adrià Costa
Osona.com
01 de juny del 2020
Aquest juny es posa en marxa a Vic el projecte "Amistats de llengua", un programa d'intercanvi lingüístic per a joves nouvinguts d'entre 16 i 25 anys, aproximadament, perquè puguin aprendre el català i intercanviar experiències amb altres joves que viuen a la ciutat.

Tal com explica l'Ajuntament, la idea és crear parelles lingüístiques que estableixin trobades virtuals (videotrucades, videoconferències o whatsapp) amb regularitat, en les quals s'aprofundeixi en el coneixement de l'idioma però alhora també serveixi de canal per vincular el jovent nouvingut a la ciutat.

S'ha reconvertit el projecte "Intercanvi lingüístic" i es presenta amb un nou format. Amistats de llengua s'adreça en primer lloc a tots els i les joves que participen en el projecte 9aVic, destinat a joves nouvinguts que no tenen possibilitat d'incorporar-se a les activitats normalitzades de la ciutat de manera automàtica i necessiten un acompanyament tant per aprendre a fons el català com per conèixer els recursos de què disposa la ciutat. En segon lloc, també s'adreça a nois que parlin el català, que coneguin la llengua, i que estiguin disposats a compartir-la de forma voluntària.

El programa "Amistats de llengua" ofereix una petita formació virtual als participants i després farà un seguiment de l'intercanvi durant els tres o quatre mesos que està previst que duri, tot i que no es descartaria la possibilitat d'allargar-ho més si es considerés oportú. Cada parella lingüística es podrà organitzar de la manera que millor li vagi per trobar-se virtualment però es demanarà als participants un contacte periòdic i regular.

Totes les persones que estiguin interessades a col·laborar al projecte han d'enviar un whatsapp al número 659 03 04 81.
Arxivat a