Vic demana no alimentar els ocells per problemes de salut pública

L'Ajuntament incideix en una campanya sobre els inconvenients d'alimentar aus urbanes i recorda que és sancionable

Un colom al passeig de Vic
Un colom al passeig de Vic | Adrià Costa
Osona.com
31 de maig del 2020
L'Ajuntament de Vic demana no donar menjar a les aus urbanes de la via pública com els coloms. Tal com informa l'Ajuntament, en els darrers mesos han crescut significativament les queixes de la ciutadania pel fet de trobar restes de menjar escampades per la ciutat. Per això, s'ha incidit en una campanya per alertar sobre els inconvenients que suposa. També recorden que es pot sancionar amb multes de fins a 150 euros les persones que alimentin animals a l'espai públic.

"L'hàbit de donar menar als animals al carrer genera un seguit d'inconvenients, sobretot des del punt de vista higiènic, de salubritat i de sanitat", expliquen des de l'Ajuntament. Davant la situació de crisi sanitària actual, doncs, recorden que cal "extremar les mesures sanitàries per evitar la proliferació de malalties entre les persones i els animals".

D'altra banda, apunten les repercussions d'alimentar ocells urbans, com la corrosió d'estructures d'edificis i espais públiques pels seus excrements, la brutícia en voreres, balcons i finestres, així com les al·lèrgies i contaminacions.

Per aquest motiu, els agents cívics informen amb el material gràfic editat en sis idiomes per conscienciar sobre la problemàtica d'alimentar els animals a la via pública. En els propers dies es començarà a repartir material divulgatiu entre el veïnat, a prop dels punts on s'ha detectat concentració d'aus urbanes i s'han rebut queixes de la població.

"Aquesta campanya informativa s'emmarca en l'aposta de l'Ajuntament de Vic per continuar promocionant la salut pública, tal com ja es va fer en el seu moment apostant per la reducció de les defecacions dels animals a l'espai públic fent proves d'ADN a les femtes i amb una campanya explicant els prejudicis d'esputar al carrer", recorda Núria Vergés, regidora de Salut Pública.

Arxivat a