La UVic organitza un cicle de webinars de temàtica social i econòmica per la Covid-19

El cicle, que es portarà tindrà lloc quatre dimarts de juny, tindrà com a ponents Antón Costas, Oriol Amat, Antoni Bassas i Josep Ramoneda

Josep Ramoneda serà un dels ponents
Josep Ramoneda serà un dels ponents | Adrià Costa
Osona.com
27 de maig del 2020
Actualitzat el 28 de maig a les 17:11h
La Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic dedicarà el mes de juny a reflexionar sobre els efectes de la pandèmia de la Covid-19 des d’un punt de vista polític, social, econòmic i comunicatiu. Ho farà amb un cicle de webinars que porta per títol “La nova normalitat: l’endemà de la Covid-19”, en què diferents experts reflexionaran i radiografiaran l’escenari posterior a aquesta crisi sanitària. 

Els economistes Antón Costas i Oriol Amat, el periodista Antoni Bassas, i el també periodista, filòsof i escriptor Josep Ramoneda seran els quatre ponents convidats d’aquest cicle, que se celebrarà cada dimarts del 2 al 23 de juny.

“La pandèmia de la Covid-19 ens ha obligat a fer una llarga pausa en el nostre model de vida agitat i hipermediatitzat i, conscients o no, ple de pautes de consum compulsives fruit de la inevitable digitalització”, afirma el degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Josep Burgaya. Aquesta reflexió és el punt de partida del cicle de conferències en línia, sobre el plantejament de "quines seran o haurien de ser les pautes d’aquesta nova normalitat”, afegeix Burgaya. El cicle, doncs, té com a objectiu “obrir mirades i ampliar el focus sobre aquestes qüestions”.

Aquest cicle d’activitats forma part del programa de la Universitat d’Estiu de la UVic-UCC. A totes les sessions s’hi podrà participar a través de la plataforma Zoom, i també es podran seguir en streaming a través del web www.el9nou.cat.

Cicle de webinars

- 2 de juny, a les 17h: “Com la Covid-19 canvia l’economia i l’ocupació? Reptes i oportunitats”, per Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona i president del Cercle d’Economia (2013-2016).

- 9 de juny, a les 17h: “Qualitat o fake news. Els mitjans de comunicació després de la Covid-19”, per Antoni Bassas, periodista i membre de l’equip directiu del diari

- 16 de juny, a les 17.30h: “Casos empresarials d’èxit en temps de coronavirus”, per Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat, degà de la Barcelona School of Management de la UPF.

- 23 de juny, a les 17h: “Cultura democràtica i autoritarisme postdemocràtic”, per Josep Ramoneda, periodista, filòsof i escriptor.