coronavirus

Torelló també deroga la taxa de terrasses i facilitarà que se n'obrin de noves

El ple xifra en 4.500 euros la quantitat que no es recaptarà

per Osona.com , 27 de maig de 2020 a les 17:27 |
El ple telemàtic de l'Ajuntament de Torelló | Aj. de Torelló
El ple de l'Ajuntament de Torelló va aprovar aquest dilluns passat la derogació la taxa de terrasses i facilitar que alguns bars i restaurants que no en tenen, puguin obrir-ne de noves.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la proposta té la intenció de reactivar el sector de la restauració, afectat per la crisi derivada de la Covid-19. La iniciativa es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC), la CUP i el PSC, mentre que JxCat es va abstenir.


La regidora d'Hisenda Elisabet Viñas va xifrar en 4.500 euros la quantitat que no es recaptarà per aquest concepte i va remarcar la intenció de col·laborar amb bars i restaurants perquè puguin arrencar amb un mínim d'activitat.

L'alcalde de Torelló Marçal Ortuño, per la seva banda, va aprofitar per enumerar les mesures adoptades al municipi per fer front a la crisi sanitària i econòmica. Ortuño va destacar que els serveis socials han atès 331 persones i que es treballa per seguir reobrint els equipaments municipals amb totes les garanties de seguretat necessàries.


Pacte pel clima i casal unificat

D'altra banda, el plenari va aprovar per unanimitat la proposta d'adhesió al pacte d'alcaldes i alcaldesses pel clima i l'energia. Entre altres compromisos, l'Ajuntament de Torelló fa seus els objectius de la Unió Europea per l'any 2030 i treballarà per reduir les emissions de CO2 en el seu territori en més del 40% per al 2030. També s'adopta el compromís d'elaborar un Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i pel Clima (PAESC) en un termini màxim de dos anys.

També es va aprovar per unanimitat la pròrroga del contracte de serveis de transport adaptat, modalitat porta a porta, que el seguirà fent l'empresa TAC Osona durant el pròxim any; i es va modificar el pressupost per a la contractació del gerent del casal d'estiu unificat impulsat per l'Ajuntament.
 


 

Participació