Minut de silenci per les víctimes del coronavirus a Vic

Anna Erra destaca que també es vol "donar escalf i acompanyament a les famílies que han perdut algú en aquests moments tan difícils"

Minut de silenci a Vic aquest migdia
Minut de silenci a Vic aquest migdia | Adrià Costa
Carles Fiter
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:08h
Ajuntaments d'Osona, com Vic, Manlleu o Torelló, han convocat aquest dimecres a les 12 del migdia un minut de silenci per les víctimes del coronavirus. Aquesta és la primera de les deu jornades de 10 oficial decretat pel consell de ministres de l'estat espanyol. El dol, per tant, s'allargarà fins al 7 de juny, el més llarg en democràcia.

A Vic, s'ha col·locat el crespó a l'estelada i diversos regidors amb l'alcaldessa de Vic Anna Erra s'ha reunit davant l'Ajuntament per commemorar les víctimes de la Covid-19. Erra ha apuntat que s'han sumat "a la crida del president de la Generalitat" davant "aquesta situació se'ns ha emportat molts vigatants i osonencs".

"Molta gent ha hagut de patir sola i no els hem pogut acomiadar", ha afegit l'alcaldessa. Per això amb el minut també s'ha volgut "donar escalf i acompanyament a les famílies que han perdut algú en aquests moments tan difícils".

A Osona, segons les darreres dades, només queden 37 persones ingressades per coronavirus als hospitals de la comarca. Des de l'inici de la pandèmia, ja han estat donades d'alta 527 persones que estaven hospitalitzades. D'altra banda, segons el Departament de Salut, a Osona la xifra de defuncions per coronavirus és de 359 persones.

 

Arxivat a