El MEV reobre portes sota estrictes mesures d'higiene i seguretat

L'exposició "Nord & Sud" sobre l'art medieval de Noruega i Catalunya es prorroga fins al 15 de setembre

La mostra «Nord & Sud» es pot veure seguint estrictes mesures d'higiene i seguretat
La mostra «Nord & Sud» es pot veure seguint estrictes mesures d'higiene i seguretat | MEV
Osona.com
27 de maig del 2020
Actualitzat el 02 de juny a les 10:10h
El Museu Episcopal de Vic (MEV) torna a obrir les portes al públic aquest dissabte 30 de maig. Després del tancament al 14 de març amb l'estat d'alarma per la Covid-19, el museu reobre amb mesures de seguretat, higiene i salut per a visitants i professionals. 

Tal com explica el museu, les mesures de seguretat, higiene i salut s'aniran adaptant a cadascuna de les fases de desescalada. En la fase 1, doncs, l'aforament és d'un terç de la capacitat del museu i de 10 persones en la sala d'exposicions temporals. És obligatori l'ús de mascareta i les visites han de ser individuals o en grups de convivència. En els punts d'atenció al públic s'han instal·lat mampares per garantir la distància de seguretat i es prioritza el pagament amb targeta de crèdit.

La mostra "Nord & Sud", prorrogada fins al setembre

La reobertura del MEV permet al visitant poder gaudir fins al 15 de setembre de «Nord & Sud. Art Medieval de Noruega i Catalunya, 1100-1350». La mostra havia d'acabar al 17 de maig i s'allarga quatre mesos més. Aquest fet la convertirà en una de les poques exposicions d'àmbit internacional que es podran veure aquesta primavera i estiu a Catalunya.

Els prestadors escandinaus i catalans van acceptar la petició de la direcció del MEV d'allargar la cessió d'obres, tenint en compte les circumstàncies extraordinàries que van forçar a clausurar de forma prematura l'exposició.

Aquesta mostra reuneix per primera vegada obres que ornaven l'altar medieval, procedents de Catalunya i de Noruega, els dos països d'Europa que més en conserven. Hi ha una vintena d'obres que permeten veure les semblances entre objectes, com ara els frontals d'altar de fusta pintada, pràcticament desapareguts a la resta d'Europa.

Arxivat a