coronavirus

Una vintena de residents de medicina i infermeria finalitzen la seva residència a la Catalunya Central

Disset especialistes en medicina i 6 en infermeria s'han format als CAP del territori

per Osona.com , 27 de maig de 2020 a les 08:55 |
Residents a Osona | ICS Catalunya Central
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 23 residents de medicina i infermeria han finalitzat el seu període de formació als centres docents de l'ICS a la Catalunya Central. Els especialistes en medicina han fet la seva residència a centres d'atenció primària de la Catalunya Central els darrers quatre anys; mentre que els d'infermeria han tingut un període de formació de dos anys.

Tal com explica l'ICS en una nota, a partir d'ara, aquests professionals s'incorporen al sistema sanitari amb una formació que els ha permès adquirir els coneixements i les habilitats necessaris per desenvolupar la seva professió en aquests centres.


S'han organitzat actes de comiat de les promocions de medicina i infermeria que finalitzen el seu període de formació, mantenint les mesures de seguretat que requereix la situació d'emergència actual. De fet, tal com remarca l'ICS, "aquesta promoció serà la primera que finalitza després d'afrontar el major repte que ha tingut el sistema sanitari català en els darrers anys".

En aquest sentit, destaquen la implicació clau d'aquests professionals per fer front a les demandes derivades de la Covid-19 a l'atenció primària i serveis d'urgències, així com els hospitals del territori.


La formació d'especialistes es fa conjuntament amb els dispositius col·laboradors de la Unitat Docent: Servei d'Emergències Mèdiques, Salut Pública, Programa d'atenció domiciliària - Equip de suport (PADES) i Atenció Continuada d'Urgències Territorial, centres i serveis sociosanitaris i els hospitals de referència del territori: Hospital d'Igualada, Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i Hospital Universitari de Vic. 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació