Cantonigròs obre el nou vial i aparcament públic

És el primer pas per pacificar el trànsit al carrer Major i el camí Ral

El nou vial a Cantonigròs.
El nou vial a Cantonigròs. | Aj. de l'Esquirol
Osona.com
25 de maig del 2020
Cantonigròs ja ha obert el nou vial i aparcament públic. Aquesta construcció és el primer pas per pacificar el trànsit al poble, ja que ha de permetre millorar la circulació entre el camí Ral i el carrer Major. Alhora apropa els visitants al centre i, en conseqüència, a comerços i establiments. Es tracta d'un vial de plataforma única, i per tant, queden eliminades totes les barreres arquitectòniques.

Tal com explica l'Ajuntament, el nou aparcament i vial tenen cabuda per a 35-40 places, i està dissenyat per a ser utilitzat com a espai per ocupar també sense vehicles. És per això que s'envolta de zona verda i arbrat.
 

El nou aparcament a Cantonigròs Foto: Aj. de l'Esquirol


L'encàrrec del projecte per a la construcció d'aquest aparcament situat al costat de l'església de Sant Roc de Cantonigròs respon al Pla de Mobilitat de Cantonigròs traçat conjuntament amb els veïns de Cantonigròs i l'Ajuntament durant l'any 2017 per resoldre els problemes de mobilitat del centre del poble, que afecten tant als vianants com als vehicles que hi circulen i s'hi estacionen.

Les obres, que van començar el passat setembre de 2019, han anat a càrrec per l'empresa Señales Girod SL i han tingut un import de 207.000 euros sense IVA. La durada d'execució estava contemplada en 4 mesos.