Els alcaldes d'Osona es reuneixen amb el conseller Buch

El responsable d'Interior va alterar sobre el relaxament de la ciutadania

Miquel Buch, reunit amb els alcaldes d'Osona
Miquel Buch, reunit amb els alcaldes d'Osona | CCOsona
Redacció
25 de maig del 2020
El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, es va reunir dijous passat amb els alcaldes d'Osona telemàticament per abordar la situació de confinament i l'entrada a la fase 1 de desescalada. Tal com explica el Consell Comarcal en una nota, els batlles van expressar els seus dubtes sobre les activitats dels casals d'estiu i sobretot com programar les festes majors. A Vic, per exemple, ja s'ha cancel·lat.

Buch va agrair als ajuntaments "la gran feina" feta des del món local durant l'emergència. Tot i això, va alertar sobre "el relaxament d'alguns ciutadans amb el canvi de fase". "Hem de ser optimistes, però amb tensió alhora perquè la gent no es relaxi", va apuntar.

D'altra banda, els alcaldes també van preguntar en quin punt es troben les sol·licituds efectuades del projecte de càmeres lectores de matrícules per augmentar la seguretat als municipis. Després de mesos i mesos, encara s'hi està treballant i els projectes estan pendents de certificació per començar a funcionar.