coronavirus

Ecografies pulmonars a Osona per aconseguir més resolució dels casos de coronavirus

Professionals d'atenció primària les fan en residències i als CAP

per Osona.com , 22 de maig de 2020 a les 15:57 |
Fent una de les proves amb un ecògraf portàtil | ICS Catalunya Central
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Professionals dels equips d’atenció primària d’Osona de l’Institut Català de la Salut (ICS) fan ecografies pulmonars que els permeten una major resolució dels casos de Covid-19. Una trentena de professionals s’han format en línia per poder realitzar aquesta tècnica en residències, amb un ecògraf portàtil, i als mateixos centres d’atenció primària. 

Tal com explica l'ICS en una nota, l'actuació els permet, des de l’atenció primària, fer aquesta prova a persones que presenten símptomes de coronavirus i també dur-ne a terme el seguiment des del mateix CAP.


L’ecografia pulmonar és una prova amb una gran sensibilitat que permet fer un diagnòstic precoç, fins i tot abans que es vegin lesions en la radiografia. Es tracta d’una eina que obre la porta a una major resolució des de l’atenció primària dels casos de pacients amb símptomes i que permet disposar de més recursos per millorar el cribratge, fer els diagnòstics més ajustats, facilitar a cada usuari el tractament més adequat a la seva situació i fer-ne el seguiment.

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació