Ecografies pulmonars a Osona per aconseguir més resolució dels casos de coronavirus

Professionals d'atenció primària les fan en residències i als CAP

Fent una de les proves amb un ecògraf portàtil
Fent una de les proves amb un ecògraf portàtil | ICS Catalunya Central
Osona.com
22 de maig del 2020
Professionals dels equips d’atenció primària d’Osona de l’Institut Català de la Salut (ICS) fan ecografies pulmonars que els permeten una major resolució dels casos de Covid-19. Una trentena de professionals s’han format en línia per poder realitzar aquesta tècnica en residències, amb un ecògraf portàtil, i als mateixos centres d’atenció primària. 

Tal com explica l'ICS en una nota, l'actuació els permet, des de l’atenció primària, fer aquesta prova a persones que presenten símptomes de coronavirus i també dur-ne a terme el seguiment des del mateix CAP.

L’ecografia pulmonar és una prova amb una gran sensibilitat que permet fer un diagnòstic precoç, fins i tot abans que es vegin lesions en la radiografia. Es tracta d’una eina que obre la porta a una major resolució des de l’atenció primària dels casos de pacients amb símptomes i que permet disposar de més recursos per millorar el cribratge, fer els diagnòstics més ajustats, facilitar a cada usuari el tractament més adequat a la seva situació i fer-ne el seguiment.