Diputació de Barcelona

Quatre pobles d'Osona tindran instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals

La Diputació inicia la licitació que afecta Calldetenes, Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta i Seva

per Osona.com , 24 de maig de 2020 a les 09:55 |
Plaques fotovoltaiques d'autoconsum en un equipament esportiu de Centelles | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha tret a licitació pública 37 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals de la província de Barcelona. El programa, dotat amb un milió d'euros i cofinançat per l'Àrea d'Acció Climàtica i per fons FEDER, comporta la instal·lació de plaques fotovoltaiques d'autoconsum amb una potència mitjana de 14,5 kW.

L'objectiu del programa és reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i abaixar també els consums energètics de 37 edificis municipals de poblacions de menys de 20.000 habitants.A Osona, els municipis que faran instal·lacions fotovoltaiques d'acord amb aquesta convocatòria són Calldetenes, Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta i Seva.


L'anunci de la licitació ha estat publicat al Diari Oficial de la Unió Europea en data de 18 de maig, amb un termini obert de presentació d'ofertes de redacció de projectes, subministrament i instal·lació fins al 18 de juny de 2020 a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona. D'acord amb el calendari d'execució de les instal·lacions, el mes de juliol d'aquest any tots els projectes d'instal·lació hauran d'estar redactats i disposaran d'un termini de 12 mesos per a la seva execució i entrada en funcionament.

El projecte comporta la licitació de cadascuna de les instal·lacions així com la formació dels tècnics municipals encarregats del seu funcionament així com tramitació i legalització per ser donades d'alta per a la generació elèctrica.

 

Participació