Educació

Osona estrenarà tres instituts escola el curs vinent

També es crearà l'escola Voltregà, fruit de la fusió entre l'Escola El Despujol de les Masies de Voltregà i l'Escola Abat Oliba de Sant Hipòlit de Voltregà

Escola J.M Xandri a Sant Pere de Torelló | Josep M. Montaner
per Osona.com, 20 de maig de 2020 a les 08:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Osona estrenarà, el proper curs acadèmic, tres instituts escola. Es tracta de l'institut escola Carles Capdevila, a Balenyà; Mossèn Cinto, a Folgueroles; i Josep Maria Xandri, a Sant Pere de Torelló.

Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l'escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita la unitat pedagògica entre etapes, facilita el pas de la primària a l'ESO i millora la convivència de l'alumnat, entre altres aspectes. A la Catalunya Central se n'estrenaran tres més a l'Anoia i un al Solsonès. Per tant, a Catalunya, el curs vinent hi haurà 83 instituts escola, 12 dels quals a les comarques centrals.


Nou centre a Sant Hipòlit de Voltregà

El Departament d'Educació crearà el proper curs 2020-2021 l'Escola Voltregà, fruit de la fusió entre l'Escola El Despujol de les Masies de Voltregà i l'Escola Abat Oliba de Sant Hipòlit de Voltregà. El nou centre, que oferirà el curs que ve dues línies de P3, ocuparà els espais on actualment s'ubica l'Escola Abat Oliba, a Sant Hipòlit de Voltregà, i acollirà l'alumnat provinent dels dos centres educatius.


Pel que fa a l'ensenyament postobligatori destaca que l'Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu impartirà un Itinerari formatiu específic (IFE) d'Auxiliar en Manteniment d'Instal·lacions Esportives.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació