Les esglésies del bisbat de Vic tornen a fer misses amb fidels

Només es permet l'entrada d'un terç de la capacitat del temple

Una missa celebrada aquest dilluns
Una missa celebrada aquest dilluns | ACN
NacióDigital
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:28h
Les parròquies del bisbat de Vic han reprès les misses amb fidels aquest dilluns, en què la majoria han entrat en la fase 1 de la desescalada. Amb l'objectiu de facilitar la pregària comunitària, per poder-hi entrar, des del bisbat recomanen l'ús de mascareta, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic tant en entrar com en sortir i mantenir la distància física de seguretat als bancs i a la cua de la comunió.

Durant la celebració, es recomana ometre el gest de la pau o substituir-lo per un altre que eviti el contacte directe. Tampoc hi ha fulls de cants ni cap element que s'hagi de passar de mà en mà, com tampoc es pot besar ni tocar imatges. El nombre de fidels assistents no podrà superar el terç de la capacitat del temple.

Pel que fa a la confessió i moments d'escolta, es recomana mantenir la distància física i tant el fidel com el confessor han de portar mascareta.

En les parròquies de les comarques del Vallès Occidental i Vallès Oriental, que han entrat en l'anomenada fase 0,5, també es podrà fer missa amb la presència de fidels. 

Aquests són les pautes que ha fet el bisbat de Vic per poder reprendre els oficis amb tota garantia: