El mercat setmanal de Torelló s'amplia a la zona del Firal

L'Ajuntament pretén augmentar les parades i complir alhora les mesures de seguretat

El mercat de Torelló, el passat mes de març
El mercat de Torelló, el passat mes de març | Ajuntament de Torelló
Osona.com
18 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:57h

A partir de dimecres, el mercat setmanal s’amplia a la zona del
Firal i acollirà parades d’altres sectors, a més d’alimentàries

Amb l’entrada a la fase 1 del desconfinament, s’aixequen algunes de les restriccions sobre els mercats ambulants. Per tal d’incrementar la presència de parades i respectar les preceptives mesures de seguretat sanitària, a partir de dimecres, a Torelló s’amplia la superfície del mercat a la zona del Firal.

Així, s’ha acordat que el mercat setmanal abastarà l’espai del Firal, on s’ubicaran les parades de fruita, verdura i alimentació, i l’espai actual, on hi haurà la resta de parades. La intenció de l’Ajuntament, després de reunir-se amb els paradistes, és que el mercat pugui acollir la totalitat de la quarantena de parades habituals.

Per al desenvolupament del mercat, s’adoptaran les mesures pertinents en base a un protocol de seguretat d’higiene en l’àmbit de mercats de venda no sedentària. Aquest protocol determina quines mesures han d’adoptar l’Ajuntament, els paradistes i la clientela.

Així, l’Ajuntament ha de delimitar l’espai del mercat (amb tanques o cintes); controlar l’aforament del mercat; organitzar la instal·lació dels paradistes per tal que es guardin els dos metres de distància de seguretat entre ells; instal·lar sistemes que permetin mantenir les distàncies de seguretat entre la parada i la clientela, i entre els mateixos compradors; garantir el compliment de les mesures d’higiene per part de la clientela i dels paradistes; definir l’horari preferent per la població de més de 65 anys; netejar i desinfectar l’espai públic abans de l’inici de l’activitat i un cop finalitzat el mercat.

Per part de les persones paradistes, tenen l’obligació d’evitar el contacte físic i mantenir una distància mínima de dos metres amb els clients, i entre les persones treballadores de la parada; no permetre que els clients se serveixin per tal d’evitar el contacte directe del client amb el producte; rentar-se les mans a l’inici i al final de l’activitat, i sempre que sigui necessari durant la jornada i eixugar-se amb paper d’un sol ús; utilitzar correctament guants i mascaretes i disposar de gels hidroalcohòlics per les mans; informar als clients, si és necessari, del sistema de cua (1 persona a primera línia de la parada i a una distància de 2 metres entre persones); atenció preferent a les persones de més de 65 anys; no permetre la degustació a la parada; cobrar preferentment amb targeta bancària (si s’accepta el pagament en metàl·lic, cal netejar els guants amb gel abans d’atendre la següent persona; netejar i desinfectar la parada com a mínim a l’inici i finalització de l’activitat, així com totes les superfícies dels vehicles de transport.

Finalment, la clientela ha d’aplicar-se el gel hidroalcohòlic que trobarà a les parades, a l’entrada i a la sortida del mercat, encara que es porti guants; respectar la distància de 2 metres entre persones; fer una única cua respectant el torn i la distància de 2 metres entre persones; no tocar els productes a la venda; i fer els pagaments, sempre que sigui possible, amb targeta o mitjans telemàtics.

Amb motiu del mercat, no es podrà estacionar vehicles a la zona del Firal i la circulació
quedarà limitada a les persones que hi tenen l’aparcament particular.

Arxivat a