Vic no farà pagar la taxa per ocupar la via pública a bars i restaurants

La mesura beneficiarà uns 150 establiments de la ciutat que han de fer la petició via instància

Un bar de la plaça Major de Vic.
Un bar de la plaça Major de Vic. | Adrià Costa
Osona.com
15 de maig del 2020
L'Ajuntament de Vic ha acordat suspendre el pagament de la taxa per ocupar la via pública als aproximadament 150 bars i restaurants de la ciutat que tenen terrassa. La mesura s'aplica de manera retroactiva des del 15 de març i s'allargarà fins al 31 de desembre.

En un comunicat, el consistori explica que, d'aquesta manera, els titulars de les llicències de terrasses s'estalviaran pagar la quota mensual, determinada pels metres quadrats que s'ocupa i de l'època de l'any. La regidora de Comerç, Bet Piella, ha destacat que la mesura s'ha adoptat com a "ajuda" al sector de la restauració davant la crisi sanitària actual. La petició s'ha de vehicular a través d'una instància a l'Ajuntament.

El consistori està preocupat perquè els petits negocis i les empreses "puguin tirar endavant" i recuperin l'activitat habitual "en la mesura del possible". En aquest sentit, en els casos que sigui possible, la regidora de Comerç ha explicat que es permetrà que les terrasses puguin oferir "el mateix aforament" amb més espai sempre complint les mesures de seguretat exigides.

La suspensió temporal de la taxa coincideix amb la possible entrada de la regió sanitària de la Catalunya Central a la fase 1 del desconfinament a partir de dilluns. Entre d'altres, en la fase 1 es permet una ocupació en bars i restaurants del 50% de la capacitat.



Arxivat a