ERC analitzarà totes les sortides per la governabilitat a Roda de Ter

El portaveu Roger Corominas remarca que "l'horitzó de perdre una legislatura no és un bon escenari" i que parlarà amb totes les formacions després del trencament a Junts per Roda i la pèrdua de la majoria absoluta a l'equip de govern

Un ple a Roda de Ter
Un ple a Roda de Ter | Aj. de Roda de Ter
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 17:16h
Nou escenari polític a l'Ajuntament de Roda de Ter. L'equip de govern, format per Independents per Roda (IpR) i JxCat, ha perdut la majoria absoluta. Aquesta situació s'ha generat després del trencament a Junts per Roda: dos dels tres regidors han passat a no-adscrits i només un segueix donant suport al govern.  En aquest nou escenari, ERC hi juga un paper fonamental, ja que va igualar als independents a 5 regidors en les passades eleccions municipals.

En declaracions a Osona.com, el portaveu republicà Roger Corominas remarca que després de tot "el desgavell" analitzaran com queda el mapa de les formacions i s'escoltarà tots els protagonistes. En aquest sentit, Corominas afegeix que tenen "molt clar de com s'ha d'afrontar el govern" i que "l'horitzó de perdre una legislatura no és un bon escenari".

Corominas remarca que qui té la pilota a la teulada i ha de moure fitxa és l'actual govern, ja que de tota la situació actual "n'hem estat espectadors". Tot i això, avisa que no entraran al l'equip de govern "a qualsevol preu". El portaveu republicà es mostra preocupat per "la inestabilitat" que genera la situació, ja que "qui està pagant el desgavell són els rodencs i les rodenques".

Un "fracàs" que es veia a venir

Corominas qualifica que l'acord entre IpR i JxCat del passat juliol està marcat pel "fracàs". En aquest sentit, recorda que un regidor ja va renunciar a l'acta pel pacte i mesos més tard hi ha hagut un trencament intern a Junts per Roda. "Llavors ja es va posar de manifest que els acords estaven fonamentats en interessos personals, més enllà dels del poble", afegeix.

Des d'ERC critiquen que des del pacte "no ha passat res rellevant", i posa d'exemples la incapacitat de redactar un Pla d'Actuació Municipal (PAM), la pèrdua de milers d'euros del Pla de Barris, "l'engany" sobre l'enderroc de les naus de Puigneró, o la nefasta gestió del conflicte amb l'empresa Incar Foods.

Tot i això, reitera que des de la seva formació, i sobretot en temps de pandèmia per la Covid-19, s'ha actuat amb responsabilitat i amb "crítica constructiva". En aquest sentit, destaca que el seu partit ha participat proactivament demanant unes taules de gestió (amb tècnics i polítics) per fer front a l'emergència causada pel coronavirus.
Arxivat a