Fiscalia investiga la residència Prat de Tona per la gestió del coronavirus

El centre, intervingut per la Generalitat, forma part de la vuitantena de centres per a gent gran de Catalunya que Fiscalia n'està fent seguiment

Lla residència Prat de Tona
Lla residència Prat de Tona | Adrià Costa
15 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:22h
La Fiscalia de Manresa investiga la residència privada Prat de Tona per la seva gestió del centre durant la pandèmia del coronavirus. Segons ha confirmat Fiscalia a Osona.com, el centre s'està investigant per la via civil.

És una de la vuitantena de residències de gent gran que la Fiscalia n'està fent el seguiment. Es tracta d'actuacions en l'àmbit de la protecció de les persones usuàries. N'hi ha 25 més investigades per la via penal. 

El processament per una via o altra acostuma anar en funció de la gravetat i el grau de responsabilitat que hi tenen els investigats. En el cas penal pot haver-hi una pena privativa de llibertat, és a di, presó, i la civil pot acabar amb una indemnització o multa. 

A l'àrea judicial de Manresa hi ha una investigació penal oberta, a una residència de Capellades, a l'Anoia, i dues de civils, una a Tona i l'altra a Bagà. 

Intervinguda per la Generalitat

D'altra banda, cal destacar que aquesta residència de Tona és una de les intervingudes per la Generalitat de Catalunya. En els casos que hi ha arreu del territori -a Osona només hi ha la de Tona-, s'ha produït la intervenció després que el Govern no considerés adequada la gestió a càrrec de l'empresa corresponent.

En les residències intervingudes hi havia una gran quantitat de residents infectats o morts i de personal afectat per coronavirus. Ara la gestió ha estat traspassada a una altra empresa o a l'administració pública directament. 

L'Ajuntament de Tona va agrair la intervenció de la Generalitat per solucionar la situació "límit", però considera que va arribar "massa tard". El consistori també va culpar els responsables del centre de "mala gestió" davant el coronavirus.



Arxivat a