JxCat d'Osona i independents ratifiquen el pacte a Roda de Ter i desautoritzen Joan Moreno

El cessament del portaveu del grup per part de l'alcalde compta amb el vistiplau de la direcció comarcal que passarà a tenir un únic interlocutor: Albert Aguilar

Les dues formacions -IpR i JxCat- el passat juliol.
Les dues formacions -IpR i JxCat- el passat juliol. | Cedida
Osona.com
14 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:15h
L'executiva de Junts per Catalunya a Osona i Independents per Roda (IPR) reiteren que no s'ha trencat el pacte a Roda de Ter. En una nota, la direcció comarcal explica que en una reunió aquest dimecres al vespre, s'ha acordat ratificar la vigència del pacte, que contempla que l’alcaldia de Roda de Ter passi a mans de JxCat el darrer any de legislatura. 

El comunicat arriba després que el fins ara portaveu del grup Joan Moreno anunciés el trencament de l'acord aquest dimecres.

Un cessament compartit i un únic interlocutor que serà alcalde

JxCat a Osona remarca que la decisió -en forma de decret de dilluns 11 de maig- de l'alcalde de Roda de Ter de cessar el regidor i portaveu Joan Moreno és "plenament compartida". Tot i que a partir de llavors, el partit passava a tenir dos interlocutors -els regidors Albert Aguilar i Marina Quintana-, Quintana va presentar la seva renúncia el dimarts. 

Per tant, Aguilar és "l’únic interlocutor de JxCat al govern de l’Ajuntament de Roda de Ter" i el que serà alcalde en el darrer any de mandat. Queda per resoldre si Moreno i Quintana deixaran l'acta de regidor o passaran a ser regidors no adscrits. En aquest darrer cas, l'equip de govern es quedaria en minoria.

Els dos partits van signar l'acord el passat juliol. Això permetia trencar l'empat entre IpR i ERC, ambdós amb 5 regidors cadascun, ja que JxCat en sumava tres a l'equip de govern.

Des d'IpR remarquen que es va explusar Moreno per "una pèrdua de confiança, deslleialtat, manca de dedicació i treball així com negligència en l’assumpció de les seves responsabilitats”. També fan referència a la "mala gestió" en la "custòdia del material EPI sanitari de l’Ajuntament de Roda, dels qual n’era responsable Moreno”.

Expedient disciplinari a Moreno

JxCat a Osona remarca que Moreno va fer el comunicat públic de "forma unilateral", cosa que "perjudica els interessos i la imatge pública del partit". Per això, l'executiva comarcal ha decidit iniciar el procés d’obertura d'un expedient disciplinari, amb caràcter d’urgència, "per tal que els òrgans interns competents del partit valorin si aquesta actuació del regidor Joan Moreno és motiu d’una sanció exemplar".

Comunciat de JxCat a Osona
L’executiva comarcal de Junts per Catalunya, en la reunió que va tenir lloc el dimecres dia 13 de maig a les 20.15 h, va prendre per unanimitat els següents acords:
1. Ratificar la vigència del pacte de govern subscrit el 19 de juliol de l’any 2019 entre Independents per Roda (IPR) i Junts per Catalunya (JuntsperRoda – Junts), un compromís establert amb vocació de perdurar durant tota la legislatura en virtut del qual es va acordar que, en el darrer any de l’actual legislatura, l’alcaldia de Roda de Ter passarà a mans de Junts per Catalunya. Així, des de la perspectiva de Junts per Catalunya es considera que no s’ha incomplert el pacte de govern per cap de les dues parts i, per tant, el compromís adquirit el juliol de 2019 segueix plenament en vigor.
2. Atès que el dilluns 11 de maig l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, va signar un decret en el qual cessava de l’equip de govern al regidor Joan Moreno, amb una exposició de motius plenament compartida per la direcció comarcal de Junts per Catalunya, els interlocutors de JuntsperCat a l’Ajuntament de Roda de Ter van passar a ser el regidor Albert Aguilar i la regidora Marina Quintana.
3. Atès que el dimecres 13 de maig la regidora Marina Quintana va presentar a l’Ajuntament de Roda de Ter una carta de renúncia als seus càrrecs dins de l’equip de govern, aleshores el regidor Albert Aguilar passava a ser l’únic interlocutor de JuntsperCatalunya al govern de l’Ajuntament de Roda de Ter.
 4. I, tenint en compte que el regidor Joan Moreno el dimecres dia 13 de maig va emetre un comunicat públic anunciant el trencament del pacte de govern a l’Ajuntament de Roda de Ter, una decisió que va prendre de forma unilateral que, sens dubte, perjudica els interessos i la imatge pública del nostre partit, l’Executiva Comarcal de Junts per Catalunya ha decidit iniciar el procés d’obertura d’un expedient disciplinari, amb caràcter d’urgència, per tal que els òrgans interns competents del Partit valorin si aquesta actuació del regidor Joan Moreno és motiu d’una sanció exemplar.

Comunciat d'IpR: L'acord de govern segueix vigent a l'Ajuntament de Roda de Ter

Els grups municipals d'IPR i Junts per Catalunya varen formalitzar un Pacte de Govern per la legislatura 2019-2023. En el mencionat pacte s'acordava crear una comissió mixta de seguiment del pacte de govern, que tenia la funció de vetllar pel compliment dels compromisos establerts.

Des de l'equip de Govern volem manifestar que el passat dilluns 11 de maig en la reunió de seguiment del Pacte de Govern es va prendre un posicionament unitari de 10 de les 12 persones d'apartar de l'equip de govern i de forma temporal al Primer Tinent d'Alcalde el Sr. Joan Moreno així com nomenar interlocutors vàlids del partit Junts per Catalunya a Roda el regidor Albert Aguilar i la regidora Marina Quintana.

L'expulsió de l'equip de govern del primer tinent d'alcalde Sr. Joan Moreno va venir motivada per la pèrdua de confiança, deslleialtat, manca de dedicació i treball així com la negligència en l'assumpció de les seves responsabilitats.

La pèrdua de confiança i deslleialtat ha anat creixent fins a fer-se insostenible. Era un clam, des de feia mesos per part dels grups municipals, la seva manca de crèdit i rigor així com el clima generat amb els mateixos treballadors de l'ajuntament, veïns i entitats davant les seves actuacions incoherents.
No és menor la mala gestió del regidor i la seva assumpció de responsabilitats en la custòdia del material EPI sanitari de l'Ajuntament de Roda, del qual n'era responsable el regidor Joan Moreno.

L'executiva comarcal de Junts per Catalunya ha decidit iniciar el procés d'obertura d'un expedient disciplinari, amb caràcter d'urgència, per determinar si les seves actuacions són motiu d'una sanció exemplar.

El dimarts 12 de maig la regidora Marina Quintana va presentar a l'Ajuntament de Roda de Ter una carta de renúncia als seus càrrecs dins de l'equip de govern.
El pacte de govern, per tant segueix vigent, amb la conformitat dels regidors d' IPR, el regidor Albert Aguilar i l'executiva comarcal de Junts per Catalunya.
Arxivat a