Salut

Ecògrafs mòbils al CHV per diagnosticar més ràpid i evitar el trasllat de pacients

L'Hospital de Manlleu evita sondatges innecessaris i redueix el risc d'infeccions gràcies a una tablet ecogràfica

per Osona.com, 14 de maig de 2020 a les 08:55 |
El nou ecògraf mòbil per al servei de Pneumologia de l'Hospital de Vic. | CHV
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital de Vic ha incorporat un ecògraf mòbil per al Servei de Pneumologia. L'aparell permet diagnosticar més ràpid i sense haver de traslladar els pacients. Se suma als dos equips d'ecografia portàtils amb què també s'ha dotat, recentment, al Servei de Pediatria i a Hospitalització de l'Hospital de Manlleu. Segons el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), l'aparell fins i tot podria facilitar iniciar el tractament de manera precoç.

L'ecògraf, un Philips Clearvue, es va incorporar la setmana passada al Servei de Pneumologia de l'Hospital de Vic. Permet explorar tota la cavitat toràcica sense exposar la persona a radiacions ionitzants. Entre els seus beneficis hi ha que facilita el diagnòstic sense necessitat de desplaçar el pacient, una qüestió important en el cas de persones amb dificultats de mobilització com poden ser els pacients ingressats a l'UCI. L'aparell també s'utilitza per guiar procediments intervencionistes com la inserció de catèters toràcics i pot ajudar en l'atenció de les afectacions respiratòries de pacients amb el coronavirus.


El nou ecògraf de l'Hospital de Vic se suma al que ja disposen, des de finals d'any, el servei de pediatria, que s'utilitza tant a Hospitalització, Consultes Externes o Urgències. En aquest cas, l'aparell, un ESAOTE MylabX6, permet realitzar una àmplia varietat d'ecografies, com ara renals, tiroides, testiculars, o pulmonars.

Per la seva part, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu també compta des de fa uns mesos amb un ecògraf de petit format, el model Philips Lumify. En aquest cas el sistema consta d'una sonda convex que es connecta a una tauleta, la qual té instal·lada una APP específica que els permet obtenir imatges ecogràfiques. Les infermeres del centre utilitzen aquesta solució tecnològica per obtenir imatges de la bufeta i decidir si és necessari sondar el pacient. Fins ara, calia comprovar l'estat de la bufeta palpant-la manualment, una acció complicada en pacients amb l'abdomen inflat. Amb el nou ecògraf s'eviten doncs sondatges innecessaris, fet que millora el confort del pacient i redueix el risc d'infeccions.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació