Independents i JxCat trenquen peres a Roda de Ter

Joan Moreno, de Junts per Roda, fa l'anunci després que l'alcalde Albert Serra el destituís

Les dues formacions -IpR i JxCat- el passat juliol.
Les dues formacions -IpR i JxCat- el passat juliol. | Cedida
Osona.com
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:39h
Independents per al Progrés de Roda (IpR) i Junts per Roda (JxR)-JxCat han trencat peres i ja no governaran junts. Així ho han anunciat aquest dimecres els postconvergents en un comunicat d'urgència. La formació ha pres la decisió després que l'actual alcalde Albert Serra destituís el portaveu de JxCat Joan Moreno per falta de confiança el passat diumenge en una reunió de la comissió de seguiment.

Des de Junts per Roda, expliquen que tant el regidor Albert Aguilar com els representants del partit a Osona ja eren coneixedors de la destitució i van donar el vistiplau a la decisió de Serra. Aquest trencament suposa la renúncia de tots els càrrecs de dins l'equip de govern.

Els dos partits van signar l'acord el passat juliol i incloïa, entre altres, que en el darrer any de la legislatura, el candidat de Junts per Roda, Moreno, substituís l'actual alcalde. D'aquesta manera IpR amb tres regidors sumava els 3 de JxCat i desempatava amb ERC, que també en tenia 5.

Comunicat
El grup municipal de Junts per Roda de Ter vol fer pública la següent informació:
El passat mes de juliol de 2019 , es va signar el pacte de govern entre el grup d’IPR, encapçalat per l’actual alcalde, el Sr. Albert Serra Vergara, i el grup municipal de Junts per Roda, el qual va suposar la creació d’un equip de govern a l’ajuntament de Roda de Ter amb la il·lusió d’engegar un projecte i alhora assolir-ne l’estabilitat política durant aquesta legislatura.

Aquest pacte fet amb el suport de membres de la secció local i l’executiva comarcal de Junts per Catalunya, comportava, a part de l’entrada a l’equip de govern dels regidors de Junts per Roda, l’assumpció de l’alcaldia durant l’últim any de la legislatura per part del cap de llista d'aquesta formació, el Sr Joan Moreno.

Tanmateix i per tal de poder modular els conflictes sorgits al si de l’equip de govern , es va crear una comissió de seguiment formada per tots els regidors d’ambdues formacions , així com un representant independent nomenat per IPR i tres representants de l’executiva comarcal de Junts per Catalunya .

En la última reunió d’aquesta comissió, el passat dia 10 de maig, el cap de llista d’IPR i alcalde de Roda de Ter va anunciar la destitució com a regidor de l’equip de govern del Sr. Moreno per pèrdua de confiança en ell. Aquesta pèrdua de confiança, mancada de qualsevol argument rigorós, era totalment desconeguda per part de dos dels regidors de junts per Roda, el Sr. Moreno i la Sra. Quintana. La resta d’assistents a la reunió (inclosos els representants de Junts per Catalunya a Osona i el regidor Albert Aguilar), ja coneixedors d’aquesta destitució, van donar el seu vistiplau a la decisió del Sr. Serra.

Aquesta decisió, doncs, dona per trencat l’acord de Govern del mes de juliol de 2019. Avui dia 13 de maig s’ha reunit d’urgència el grup municipal de Junts per Roda, lamentablement sense el seu membre Albert Aguilar, el qual ha excusat la seva absència, i s’han pres les següents decisions:

-Donar per formalment trencat l’acord de Govern amb el grup municipal d’IPR
-La renúncia als càrrecs dins de l’equip de govern de Roda de Ter de tots els membres d’aquest grup municipal.
Arxivat a