Vic es queda sense festa major pel coronavirus

Enguany s'havia d'estrenar la figura del lleó al seguici de Sant Miquel dels Sants

Susagna Roura i Rogeret Albert, anunciant la cancel·lació de la festa major de Vic.
Susagna Roura i Rogeret Albert, anunciant la cancel·lació de la festa major de Vic. | Adrià Costa
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:50h
"Aquest any no hi haurà festa major de Vic". Així ho ha anunciat aquest dimarts al migdia la regidora de Cultura Susagna Roura. "Ens sap molt de greu", ha lamentat la regidora, però les condicions per portar a terme la celebració desvirtuaven el sentit de "festa popular", ja que en la majoria no es poden guardar les distàncies de seguretat i el contacte.

Roura ha explicat que s'ha intentat aglutinar tots els actes en un cap de setmana (el del 5 de juliol), però s'ha decidit que finalment no per no poder complir les mesures de prevenció. La festivitat havia de començar poc després de Sant Joan -a finals de juny- fins a principis de juliol.

Molts actes s'anul·laran i d'altres s'ajornaran durant el mes de juliol com a alternativa. "Les activitats seran més esponjades i buscarem espais que van bé per acotar", ha afegit la regidora, com la Bassa dels Hermanos.

D'altra banda, ha remarcat que s'apostarà per artistes de la comarca, així com dels que ja s'havien contractat amb anterioritat. Pel que fa als cartells de la celebració s'aprofitaran per al 2021.

Roura ha anunciat que l'única cosa que se celebrarà serà l'ofici de Sant Miquel dels Sants, és a dir la missa en honor al patró de la ciutat. Serà retransmesa per televisió. 

El lleó es presentarà l'any vinent

Una de les principals novetats d'enguany era la presentació d'un "nou element de la imatgeria festiva de Vic": el lleó. Així ho ha explicat el representant de la Comissió de Festa Major, Rogeret Albert, remarcant que s'havia de presentar al seguici de l'edició d'aquest 2020, però haurà d'esperar fins l'any vinent.

Tot i això, Rogeret Albert ja ha avançat que té unes dimensions semblants al bou i la mulassa i curiosament segueix el patró que es va trobar en el disseny del 1664 a l'arxiu episcopal de Vic. El representant de la Comissió de Festa Major ha explicat que l'entitat encarregada de portar la figura serà l'associació de veïns del Barri del Remei. Es tracta d'"una entitat dels afores" que "diversifica" el conjunt de participants en el seguici, ha destacat Albert.

D'altra banda, ha explicat que enguany també s'ha posat en marxa un web sobre el seguici sobretot perquè la celebració està en tràmits per convertir-se en Festa Patrimonial d'Interès Nacional. "També s'hi podran connectar els nostàlgics que enguany no podran anar al seguici", ha conclòs.




Arxivat a