La recuperació del Puig dels Jueus de Vic centra la segona fase del projecte europeu Healthy Cities

En els propers dos anys es definirà les línies i les estratègies de treball per elaborar un pla d'acció propi

El passat setembre durant la visita guiada per Vic als components del projecte europeu.
El passat setembre durant la visita guiada per Vic als components del projecte europeu. | Josep M. Montaner
Osona.com
12 de maig del 2020
El projecte europeu Healthy Cities, que es lidera des de Vic, ha passat a la segona fase i a partir d'ara se centrarà en la recuperació de la zona del Puig dels Jueus de la capital osonenca. La nova etapa durarà dos anys i consistirà en definir les línies i les estratègies de treball per arribar a un Pla d'Acció propi de cada ciutat que forma part de la iniciativa europea sobre la zona o els aspectes que es volen millorar.

Com s'apunta en un comunicat, en el cas de Vic, aquest pla se centrarà el Puig dels Jueus, un dels grans pulmons verds de la ciutat. La iniciativa forma part d'Urbact, un programa de Cooperació Territorial Europea finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

La primera fase del projecte, que es va iniciar el setembre passat, va consistir en posar en comú els reptes i objectius de cada ciutat sobre aspectes relacionats amb l'urbanisme i la salut com ara el disseny i la gestió de les zones verdes, el model de mobilitat, els equipaments o l'accessibilitat. 

La resta de ciutats europees que participen en el projecte són: Loulé (Portugal), Bradford (Anglaterra), Alphen aan den Rijn (Holanda), Pärnu (Estònia), Anyksciai (Lituània), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia) i Planning Authority Malta (Malta). 

La crisi sanitària ha obligat a relaxar alguns terminis i moltes de les reunions de treball previstes de manera presencial, de moment, s'hauran de fer de manera telemàtica. 
Arxivat a