Roda de Ter elimina els productes químics de la jardineria municipal

L'Ajuntament anticipa la sega diferenciada en alguns espais del poble

Un dels espais de sega diferenciada de Roda de Ter
Un dels espais de sega diferenciada de Roda de Ter | Aj. de Roda de Ter
Osona.com
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:29h
L'Ajuntament de Roda de Ter ha decidit eliminar els productes químics de la jardineria municipal i apostar per la sega diferenciada. La decisió s'ha pres després de la paralització -obligatòria- del manteniment de la jardineria, prats i gespes del municipi que han anat creixent.

Tal com expliquen en una nota, des de l'Ajuntament, "s'ha vist oportú anticipar l'eliminació dels productes químics de la jardineria municipal posant en marxa un parell de millores que estaven previstes pel mes de juliol".

D'una banda, es transformaran diversos espais en praderia per evitar l'ús d'herbicides i, per l'altra, es començarà a fer sega diferenciada en alguns parcs, per tal de millorar la biodiversitat del municipi i limitar les plagues sense haver d'utilitzar insecticides.

La gestió diferenciada en algunes d'aquestes zones naturalitzades consistirà en el fet que només se segarà l'herba en una franja d'un o dos metres del voltant i es deixarà la part interior sense tallar des de l'abril fins a finals de juny, quan s'assequi la vegetació. A partir de juny es tornarà a segar totalment per evitar el risc d'incendis. Aquestes zones estaran senyalitzades.

Des de l'Ajuntament apunten que, tot i que les mesures "canviaran el paisatge del municipi", "adaptar-s'hi valdrà la pena: aprendrem a apreciar un paisatge urbà més naturalitzat i sobretot es guanyarà en salut".



Arxivat a