​ERC obre un expedient a Josep M. Freixanet pel procés selectiu del gerent del Consell Comarcal

L'alcalde d'Olost carrega contra el president l'ens supramunicipal, Joan Carles Rodríguez: "Ha anat a aniquilar qualsevol discrepància política"

Josep Maria Freixanet, en una imatge d'arxiu
Josep Maria Freixanet, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
11 de maig del 2020
Actualitzat el 12 de maig a les 11:59h
El procés de selecció del gerent del Consell Comarcal d'Osona segueix portant cua. Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha fet públic un comunicat en què anuncia que l'executiva nacional ha aprovat l'obertura "immediata" d'un expedient disciplinari a Josep M. Freixanet, alcalde d'Olost i conseller al Consell Comarcal d'Osona. 

El comunicat apunta que s'ha iniciat l'expedient arrel de dues denúncies internes de "l'intent d'interferir a favor d'un candidat en un concurs públic", "comportament tipificats com a molt greus pel codi ètic del partit". Tot i que no hi diu explícitament, fa referència al procés de selecció de gerent.  

Per tot això, ERC exigeix a Freixanet que abandoni "totes les responsabilitats institucionals que ostenti fruit de la seva pertinença a Esquerra Republicana, tant al Consell Comarcal d'Osona com a l'Ajuntament d'Olost".

De moment, el partit ha procedit a retirar-li les competències al Consell Comarcal, a l'espera de la resolució definitiva de la Comissió de Garanties.

"Rodríguez ha anat a aniquilar qualsevol discrepància política"

En declaracions a Osona.com, Freixanet explica que actualment no té la recepció de la notificació, i per tant no té els detalls exactes de l'acusació. Tot i això, remarca que es defensarà i farà tot allò que estigui en el seu abast "per defensar els 33 anys de militància".

L'alcalde d'Olost assenyala el president Joan Carles Rodríguez com a "màxim responsable de la situació" i reitera que ha estat qui ha efectuat les denúncies. "Ha anat aniquilar qualsevol discrepància política , cosa que forma part de la base de la nostra democràcia", afegeix, mentre remarca que "no soc el problema, sinó l'excusa de l'escarment".
 

Freixanet i Rodríguez durant la constitució del Consell Comarcal d'Osona. Foto: Josep M Montaner


"El problema no entén de jerarquies, però quan és a dalt a la presidència, el risc és que pot acabar amb la mateixa organització", etziba, fent referència al president del Consell.

El suport de l'executiva comarcal i no abandona els càrrecs

D'altra banda, l'alcalde d'Olost explica que en una reunió d'aquest diumenge, "un 85% de l'executiva comarcal van tenir una reacció de solidaritat i de sorpresa cap a la situació". "Vaig rebre un suport personal que m'emociona i tot", afegeix, mentre destaca que "la majoria de companys van reaccionar en contra d'una injustícia que no hauria d'haver arribat mai en forma de denúncia".

Per tot això, Freixanet descarta abandonar. "Amb una resolució provisional no deixaré la meva acta al Consell Comarcal", diu, mentre remarca que "l'alcalde d'Olost segueix sent Josep M. Freixanet, entre altres coses perquè n'hem parlat amb l'equip de govern".

El polèmic procés

Era la primera vegada que s'obria la convocatòria per escollir el gerent del Consell Comarcal, ja que fins llavors es triava a dit. El procés es va aturar precipitadament per l'alt nombre inesperat d'aspirants que no van passar pel sedàs de les proves psicotècniques: 6 dels 11 aspirants van ser exclosos. Ni alguns consellers d'ERC, entre els quals Freixanet, ni els seus socis de coalició (JxCat i Independents) van veure amb bons ulls els resultats.

Després d'una reunió amb l'empresa que va a portar terme la prova psicotècnica, es van esclarir els dubtes referents a les proves i es va reprendre el procés. En les entrevistes finals, encapçalades pels presidents i vicepresidents, es va escollir finalment l'exregidor de Vic Jaume Colomer. El darrer pas de tot plegat va ser una votació del ple en què es va aprovar el candidat per unanimitat
Arxivat a