coronavirus

Manlleu no reactivarà la zona blava fins que s'entri a la fase 1 de desconfinament

Vic la posarà en marxa de nou el dilluns vinent, cosa que ha provocat crítiques

per NacióDigital , 8 de maig de 2020 a les 10:55 |
Zona blava de Manlleu | Adrià Costa
L'Ajuntament de Manlleu no reactivarà les zones blava, taronja i verda, fins que no s'entri a la fase 1 de la desescalada. Inicialment havia d'entrar en funcionament el proper dilluns 11 de maig, però la decisió s'ha posposat, ja que encara no s'ha acabat la fase 0. Així ho anunciava l'Ajuntament a través de xarxes socials.

En aquest sentit, s'explicava que amb l'aturada de les darreres setmanes de confinament i la gratuïtat de l'aparcament, les places d'aparcament de les zones estan ocupades per vehicles, cosa que no permet la rotació habitual de les zones comercials. Són gratuïtes des del 14 de març.


Per exemple, a Torelló, on la zona blava no és de pagament sinó de limitació horària, també està sense efecte des de mitjans de març.

Vic la reactiva amb crítiques


D'altra banda, l'Ajuntament de Vic ha anunciat que activarà el pagament de les zones blaves, taronges i verdes. La decisió arriba després que els comerços i establiments ja puguin tornar a obrir, amb mesures de prevenció i protecció, cosa que fa pensar que la mobilitat a la ciutat pugui anar en augment.

Tot i això, la mesura no s'ha estalviat crítiques. Des del grup municipal Capgirem Vic, exigeixen que l'Ajuntament i l'empresa concessionària "apartin aquesta deriva recaptatòria quan encara queden molts dies dins la fase 0 del desconfinament". "Les que surten ho fan perquè hi estan obligades. Amb les necessitats de les persones no es fa negoci!", etziben.
 

Participació