Creacció activa un pla de xoc per a empreses i autònoms

El programa preveu una anàlisi de la tresoreria, la detecció de noves oportunitats i la transformació digital

Creacció posa en marxa un servei d'assessorament
Creacció posa en marxa un servei d'assessorament | Creacció
Osona.com
08 de maig del 2020
Actualitzat el 15 de maig a les 14:34h
Creacció ha posat en funcionament un nou servei d'assessorament i atenció per a empreses i autònoms, amb l'objectiu que puguin implantar un pla de xoc per fer front a l'impacte que han patit arran de la Covid-19.

El pla de xoc recull les conclusions de la taula d'experts promoguda per Creacció per analitzar l'impacte de la pandèmia. De la taula en van sorgir diverses mesures per reactivar l'economia i la competitivitat al territori, així com mesures laborals i de seguretat de i salut que caldrà aplicar quan es reprengui l'activitat econòmica. Els experts van concloure que els punts crítics per a empreses i autònoms són: la tresoreria, la detecció de noves oportunitats i la transformació digital.

Així el pla de xoc de Creacció preveu, per una banda, l'anàlisi de la tresoreria amb un anàlisi econòmica i financera i del pressupost de tresoreria, l'estratègia negociadora amb els bancs i les recomanacions per a la sostenibilitat financera del negoci.

Per l'altra, la detecció de noves oportunitats amb l'anàlisi dels mercats actuals (com han canviat i mesures per a adaptar-se als canvis), la detecció de noves propostes de valor i la identificació de noves maneres de generar ingressos.

I finalment, l'àmbit de transformació digital per les temàtiques del teletreball i adaptació de serveis a l'entorn digital, la gestió de la informació, la utilització dels canals digitals per la relació amb els clients, la visibilitat i la publicitat i l'automatització de petits processos.

El servei, que ja està operatiu, compta amb l'equip de professionals de Creacció i també amb una borsa de voluntaris experts en les diferents àrees. L'assessorament s'inicia amb una reunió virtual de situació del projecte per identificar les necessitats de l'empresa o autònom. A partir d'aquí, Creacció acompanya el projecte i el connecta amb els experts de cada matèria.

Les empreses i autònoms que s'hi vulguin acollir poden contactar amb Creacció a través del seu web, www.creaccio.cat o bé del correu electrònic [email protected].