Prats de Lluçanès viurà Sant Joan i els Elois des de casa

Les festes tindran una programació totalment diferent i el pressupost es destinarà a ajuts econòmics per mitigar els efectes de la pandèmia

Dia dels Elois a Prats de Lluçanès, el 2017
Dia dels Elois a Prats de Lluçanès, el 2017 | Joan Parera
Osona.com
07 de maig del 2020
Actualitzat el 27 de maig a les 10:01h
Prats de Lluçanès no celebrarà de la mateixa manera les festes de Sant Joan i els Elois -del 23 al 25 de juny- per la situació extraordinària provocada pel coronavirus. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, s'ha decidit de forma participativa amb totes les entitats vinculades a la celebració.

S'ha decidit fer una programació especial per poder viure la festa des de casa i evitar aglomeracions. Per tant, s'està treballant perquè hi pugui haver un tast del contrapàs en diverses places del municipi ballat per traginers; un cros de Sant Joan adaptat a la situació actual; l'encesa del petardàs i la txaranga; o una ballada de gegants per poder ser vistos des de casa.

Per a l'Ajuntament, tal com exposa el regidor de Festes Isaac Romero, no ha estat una decisió "gens fàcil" pel simbolisme i repercussió d'aquestes festes tan estimades per als veïns de Prats. Quant al pressupost previst per les festes, es destinarà a ajuts econòmics a la ciutadania per mitigar els efectes de la pandèmia.

Arxivat a