Josep Anglada, condemnat a retornar més de 180.000 euros a PxC

El jutjat de Vic dona la raó al partit i condemna al líder xenòfob de Som Identitaris a pagar la quantitat que es va endur amb interessos

23/11/2008 Discurs de Josep Anglada al 4rt congrés de PxC.
23/11/2008 Discurs de Josep Anglada al 4rt congrés de PxC. | Adrià Costa
NacióDigital
05 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:49h
El polític d'ultradreta i xenòfob Josep Anglada ha estat condemnat a retornar més de 180.000 euros al partit ultradretà Plataforma per Catalunya (PxC), quantitat que va sostreure dels comptes bancaris de l'entitat quan el van expulsar del partit. 

La jutgessa considera que Anglada va apropiar-se de manera indeguda d’aquesta quantitat corresponent a fons del partit que es trobaven en els comptes bancaris de la formació.

El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Vic ha estimat en la totalitat la demanda presentada per PxC, que ho considera "una victòria judicial". El mateix jutjat determina que Anglada haurà de pagar la quantitat de 180.000 euros més interessos, elevant la xifra a retornar.
 

Sentència Josep Anglada by naciodigital on Scribd



Condemnat a dos anys de presó el 2017

El jutjat penal 1 de Manresa va condemnar l'agost del 2017 el líder d'ultradreta a dos anys de presó i inhabilitació per ser escollit en unes eleccions per haver amenaçat i vexat un militant d'Arran Vic quan aquest encara era menor d'edat.

El president de Som Identitaris va ser condemnat per les amenaces i missatges vexatoris que va proferir contra el menor a través del seu compte de Twitter i en converses amb el pare del jove. Els fets van ocórrer entre l'1 i el 9 de desembre de 2013, quan Anglada encara era president de la xenòfoba Plataforma per Catalunya.
Arxivat a