L'Orquestra Inclusiva de la UVic publica un vídeo tocant des del confinament

L'Orquestra Inclusiva de la UVic, en un concert anterior al confinament
L'Orquestra Inclusiva de la UVic, en un concert anterior al confinament | UVic
NacióDigital
05 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:16h

En temps de confinament tots ens hem hagut d’adaptar a la nova situació intentant no deixar de fer aquelles activitats que ens fan feliços. Aquest convenciment ha estat el que ha portat l’Orquestra inclusiva de la UVic a seguir amb la seva activitat usual malgrat la distància. El resultat d’aquesta voluntat ha estat l’enregistrament d’un vídeo on els membres de l’orquestra interpreten la cançó An Eye For Optical Theory, per ensenyar a tothom que continuen fent música tot i estar tancats a casa.

La iniciativa va sorgir del director de l’Orquestra, Lluís Solé, i va consistir a fer que les diverses persones que conformen la orquestra toquessin des de casa una petita part de la cançó. Posteriorment es va fer un muntatge en vídeo, que ara s’ha difós pels canals de comunicació i les xarxes socials oficials de la universitat.

“Creiem que durant aquest confinament la música està tenint un gran protagonisme, i nosaltres volíem contribuir fent el que més ens agrada, però adaptat a la situació: música des de casa”. Solé també ha explicat que aquest vídeo s’ha dut a terme perquè a tothom li venia de gust fer-ho, però també per “donar visibilitat a aquesta orquestra i a la seva manera de fer. Som una orquestra única”. Asseguren que durant el confinament continuaran fent música, i fins i tot tenen en ment publicar algun altre vídeo en la mateixa línia que el primer.

L’Orquestra Inclusiva de la UVic està oberta a tots els membres de la comunitat universitària que vulguin participar-hi, i es caracteritza per fer arribar la música a aquelles persones que volen tocar malgrat no tinguin formació o experiència musical. “Som una orquestra no convencional, on pots tocar encara que no sàpigues tocar”, afirma Solé. La clau per aconseguir-ho és, segons explica, treballar en grup de forma multinivell, a través de la preparació de materials que permeten que puguin tocar, simultàniament, persones de tots els nivells i cadascú dins de les seves possibilitats.
 

L'Orquestra Inclusiva de la UVic, en un concert anterior al confinament Foto: UVic



Arxivat a