El ple de Vic debatrà mesures per donar més espai a vianants i bicicletes durant el desconfinament

L'entitat Osona amb Bici presentarà una moció que també demana un projecte per al camí de Santa Eugènia a la capital d'Osona

Vianant i ciclista, per un carrer de Vic
Vianant i ciclista, per un carrer de Vic | Adrià Costa
Osona.com
30 d'abril del 2020
L'entitat Osona amb Bici proposarà aquest dilluns, 4 de maig, una moció per prendre mesures provisionals per donar més espai a vianants, bicicletes i patinets durant el desconfinament.

Tal com explica el grup en una nota, aprofitant la reducció de trànsit es proposa convertir un carril per a bicicletes i patinets alguns carrers que actualment tenen dos carrils per a cotxes. Les mesures també volen ajudar a reduir la contaminació de la ciutat.

"Aquestes mesures ja s'estan aplicant a ciutats de tot Europa i del nostre país i creiem que és molt important que a Vic també s'apliquin", apunten a la nota.

De moment, la moció compta amb el suport de tots els tres partits de l'oposició (ERC, Capgirem Vic i PSC) i està a l'espera de l'equip de govern (JxCat).

Un projecte per al camí de Santa Eugènia a Vic

El text també proposa iniciar els tràmits per al projecte de construcció d'un pont per substituir "el perillós gual actual per creuar el riu Gurri", on va morir un treballador de l'escorxador de Le Porc Gourmet i n'hi ha un altre de desaparegut.
 

Un treballador creuant el riu per l'antiga carretera a Vic Foto: ACN


L'entitat apunta que cal treballara-ho conjuntament amb l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), "amb l'objectiu d'aconseguir un vial segur" per a vianants, bicicletes i patinets.



Arxivat a