Torelló destinarà 200.000 euros a les famílies amb dificultats

L'Ajuntament crea una comissió per a pal·liar els efectes de la Covid-19

Redacció
29 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:13h
El ple es va celebrar per videoconferència
El ple es va celebrar per videoconferència | Ajuntament de Torelló
El ple de l’Ajuntament de Torelló, reunit aquest dilluns, va aprovar la constitució d’una comissió específica per als efectes de la Covid-19. Entre les mesures preses en aquest marc, destaca la partida de 200.000 euros que es destinarà a les famílies necessitades. L'acte es va fer, per primera vegada, de manera telemàtica i es va poder seguir des de la web municipal.

Tots els grups municipals van donar llum verda a la creació d’una Comissió Informativa de caràcter especial per fer el seguiment del Pla de contingència a aplicar per pal·liar els efectes derivats de la Covid-19 i les mesures adoptades per evitar la seva propagació.

En l’exposició de motius, es considera que els efectes de la pandèmia i les mesures adoptades per la seva contenció provocaran unes afectacions econòmiques i socials a la població que precisaran d’un pla de contingència per tal d'ajudar a tots aquells ciutadans que es trobin afectats per aquesta situació.

L’alcalde, Marçal Ortuño, va exposar els objectius de la comissió i va explicar que la prioritat és “combatre els efectes socials i econòmics que pateix Torelló arran de la crisi sanitària”. I en aquest sentit, va destacar la voluntat que “cap persona quedi desatesa de les seves necessitats” i que la cobertura de les necessitats més bàsiques arribi a totes les famílies de Torelló que tenen dificultats. Així, va anunciar que el romanent del que disposa l’Ajuntament permetrà una dotació de més de 200.000 euros a aquesta finalitat.

Tot seguit, va passar la paraula a cada regidoria per explicar les mesures que s’han portat a terme i les previstes a partir d’ara.

La comissió estarà formada per l’alcalde Marçal Ortuño, en qualitat de president; la
regidora de Benestar Social, Educació i Igualtat, Núria Montanyà; el regidor de Cultura,
Joventut i Infància i Participació Ciutadana, Xavier Lozano; el regidor de Serveis
territorials, Medi Ambient, Habitatge i Mobilitat, Adrià Jaumira; la regidora de Serveis
Econòmics, Secretaria i Seguretat i Civisme, Elisabet Viñas; el regidor d’Esports, Obres,
Espai Públic i Manteniment i Salut Pública, David Sánchez; la regidora de Recursos i
Organització, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Mercè Faja; el regidor de la CUPSP-AMUNT, Francesc Manrique; la regidora de Junts per Catalunya-Torelló, Neus Codina;
i la regidora del PSC-CP, Roser Roma; i les funcions de secretaria, les exercirà la secretària
municipal o funcionari en qui delegui.

Aquesta comissió podrà ser assistida per tècnics municipals i/o personal especialista en la matèria. D’altra banda, les reunirà quinzenalment i podrà reunir-se de manera extraordinària sempre que la Presidència la convoqui. S’ha acordat fixar la durada de la comissió fins al 31 de desembre de 2020, amb possibilitat de pròrroga per acord de la mateixa Comissió.

A l’inici del ple, l’alcalde Marçal Ortuño, en nom del conjunt de regidors, va expressar el condol a “les famílies que han patit pèrdues en aquesta crisi sanitària” i els ànims a “totes aquelles persones que pateixen o han patit la malaltia, desitjant-los una recuperació ben  ràpida”; i també l’agraïment del consistori a “totes aquelles persones que, des del primer
moment han treballat incansablement per a cuidar-nos o fer-nos la vida més fàcil”.




Arxivat a