Les famílies tornen al carrer en allau i confuses a Vic

La regidora de Civisme remarca que "no hi ha hagut cap episodi greu" i explica que s'han reforçat els agents cívics

Una nena passejant a Vic aquest diumenge
Una nena passejant a Vic aquest diumenge | ACN
Osona.com
27 d'abril del 2020
Actualitzat el 28 d'abril a les 9:55h
Aquest diumenge els menors de 14 anys de Vic, com molts d'altres, van poder sortir al carrer després d'un mes i mig confinats a casa. Tal com explica la regidora de Civisme de l'Ajuntament de Vic Elisabet Franquesa a Osona.com, va ser una sortida "molt esperada" i per això hi va haver "una allau de gent", sobretot al migdia.

Tot i això, "en general ha anat bé i no hi ha hagut cap episodi greu", afegeix la regidora. "Hi va haver molta confusió amb la normativa dels horaris" per les diferents opcions que s'havien fixat de franges horàries des del govern espanyol i català. "En general ha estat la desinformació el que ha provocat que no anés del tot correcte", apunta. Franquesa reconeix, però, que sent diumenge no és un indicador fiable de com anirà els propers dies, ja que molts dels progenitors acostumen a treballar entre setmana.

Reforç d'agents cívics

"La nostra fixació és que la gent no s'acumuli ni s'agrupi i que tothom vagi protegit amb guants i mascaretes", explica la regidora. Per tal de vetllar pel compliment de les mesures d’higiene i seguretat, l'Ajuntament de Vic ha reforçat amb 11 agents cíviques. De fet, també reparteixen mascaretes infantils per si n'hi ha algun que no en porti.

En tot cas, Franquesa apel·la a la responsabilitat individual i col·lectiva del ciutadà. "Estem en un moment de desescalada i l'hem d'anar suportant entre tots. Cada persona ha de ser responsable i tenir cura dels seus", conclou.





Arxivat a