Medi ambient

VÍDEO Detecten un abocament de residus contaminants a una riera de Seva

La Guàrdia Civil ho ha posat en coneixement dels jutjats de Vic i la Fiscalia de Barcelona

per Osona.com, 27 d'abril de 2020 a les 12:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Guàrdia Civil ha detectat un abocament de residus contaminants a una riera propera de Seva. El SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura) ha obert diligències per un possible delicte contra el medi ambient i ho ha posat en coneixement del Jutjat d'Instrucció número 1 de Vic i del Servei d'Urbanisme i Medi Ambient de la Fiscalia Provincial de Barcelona.


Els agents van fer una inspecció rutinària a un abocador, que únicament té habilitació per emmagatzemar material inorgànic, i van detectar irregularitats en l'emmagatzematge i tractament de residus.

Tal com explica el cos en una nota, els abocaments es feien a través d'una canalització parcialment soterrada amb una bomba de succió introduïda en una bassa de lixiviats (un líquid produït per la descomposició de residus orgànics). Aquests abocaments il·legals es barrejaven amb aigües netes de la riera.


L'abocador està situat a una antiga pedrera que va tancar l'activitat d'explotació per superar el nivell freàtic. Això va provocar un aqüífer i l'aparició d'aquest estanc al fons de la pedrera. Les fortes pluges d'aquests dies han produït que es negués la bassa i hagin aflorat lixiviats que es produeixen per la degradació de matèria orgànica en descomposició de residus urbans i que l’abocador no té habilitació per emmagatzemar.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació