Osona amb Bici i associacions de veïns de Vic reclamen millores de seguretat al camí Vell de Taradell

Denuncien que l'amplada és insuficient per mantenir la seguretat i que els cotxes hi circulen a gran velocitat

Un treballador creuant el riu per l'antiga carretera a Vic
Un treballador creuant el riu per l'antiga carretera a Vic | ACN
Osona.com
27 d'abril del 2020
Actualitzat a les 10:27h
L'entitat Osona amb Bici i la dotzena d'associacions de veïns de Vic reclamen millores en la seguretat del camí Vell de Taradell, el camí que recorria el treballador desaparegut dimecres i a qui es va trobar mort hores més tard al riu Gurri.

En un comunicat, les entitats exigeixen a l'Ajuntament de Vic, el de Santa Eugènia de Berga, l'empresa Le Porc Gourmet i l'ACA que es responsabilitzin de les millores que cal fer a la carretera perquè esdevingui una "via segura" pels treballadors de l'escorxador i la resta d'usuaris que hi transiten. Les entitats denuncien que l'amplada de la via és insuficient per mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig i també el fet que els cotxes que hi circulen ho fan a gran velocitat.

Un dels punts que necessita una intervenció més urgent és el gual que creua el riu Gurri, precisament el punt on l'home que anava amb bicicleta va ser arrossegat pel riu. Es tracta d'un pas, el terme dels dos municipis, que s'inunda cada vegada que hi ha crescudes al riu. Les entitats denuncien que "cap administració fa res per resoldre la situació", "malgrat són coneixedors de la perillositat d'un camí tan freqüentat, tant de dia com de nit".

Les entitats també es queixen que la majoria d'usuaris d'aquest camí, que l'utilitzen a peu o en bicicleta per anar a treballar des de Vic a Le Porc Gourmet, no tenen cap itinerari alternatiu quan l'aigua impedeix creuar el gual. Això, segons lamenten, porta a alguns treballadors a cometre la imprudència d'intentar creuar-lo. 
Arxivat a